Τα τελευταία πέντε χρόνια, το Μουσείο Γκετί που εδρεύει στο Λος Άντζελες έχει αναπτύξει ένα πρόγραμμα για να μοιραστεί περισσότερα από τριακόσια βιβλία στην εικονική βιβλιοθήκη του.

Κάθε τόμος, που προέρχεται από το Getty Publications Archive, έχει εκκαθαριστεί για ζητήματα πνευματικών δικαιωμάτων και είναι διαθέσιμο για δωρεάν λήψη.

Ο Greg Albers, Διευθυντής Ψηφιακών Εκδόσεων για τις Εκδόσεις Γκετί, κοινοποίησε ότι τα βιβλία στην Εικονική Βιβλιοθήκη έχουν «κατέβει» από χρήστες 398.058 φορές μέχρι σήμερα.

Η πρωτοβουλία είναι ένας τρόπος για να διατηρήσετε συναρπαστικά και ιστορικά σημαντικά βιβλία διαθέσιμα, ακόμη και αν έχουν, κυριολεκτικά, εκτυπωθεί.

Τα θέματα της συλλογής Εικονικής Βιβλιοθήκης κυμαίνονται από εκλεκτά και διακοσμητικά είδη τέχνης έως χαρακτηριστικά σε συγκεκριμένους καλλιτέχνες. Βυθιστείτε σε διάφορους τίτλους, όπως «Τέχνη και αιωνιότητα: Το έργο διατήρησης τοιχογραφιών Νεφερτίτη 1986 – 1992» και “Julia Margaret Cameron: The Complete Photos” – ανάμεσα σε δεκάδες άλλα στον ιστότοπο της εικονικής βιβλιοθήκης.

Table of Contents, Project Members, Foreward, Introduction