Ένα νέο θέατρο στην καρδιά του Λονδίνου, στο King’s Cross, που ονομάζεται Γέφυρα (Bridge), με ό,τι σημαίνει η ονομασία αυτή για την τέχνη, αλλά και εξαιτίας της τοποθεσίας στην οποία βρίσκεται, κοντά στη γέφυρα του Λονδίνου καθώς και η σύμπραξη δυο προσωπικοτήτων του βρετανικού θεάτρου, του επί 12 χρόνια διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Νίκολας Χάιτνερ με τον σκηνοθέτη και παραγωγό Νικ Σταρ, είναι η νέα θεατρική είδηση που χαροποίησε τους Βρετανούς θεατρόφιλους.

Στο πρόγραμμα που ανακοίνωσαν υπάρχουν καινούργια έργα και οι γυναίκες σκηνοθέτες κατέχουν περίοπτη θέση, κάτι ενθαρρυντικό, καθώς ο Χάιτνερ είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν, ότι στο Εθνικό δεν προωθούσε όσο έπρεπε τις γυναίκες. Ο Μάικλ Μπίλιγκτον του Γκάρντιαν αναρωτιέται τι αλλαγές θα φέρει αυτό το θέατρο στο θεατρικό τοπίο του Λονδίνου και αν θα αυξήσει τον ανταγωνισμό ανάμεσα στα νέα έργα που παρουσιάζουν κατά κύριο λόγο το Εθνικό, το Ρόγιαλ Κορτ, το Χάμπστεντ και το Μπους, σε μια αγορά που δεσπόζουν στο Γουέστ–Έντ έργα που θυμίζουν παραγωγές των μουσικών θεάτρων του Μπρόντγουεϊ.

Το ευέλικτο θέατρο των 900 θέσεων θα ενθαρρύνει τους συγγραφείς που ονειρεύονται να δουν έργα τους να ανεβαίνουν σε μεγαλύτερη σκηνή, κάτι που μπορεί να κάνει μόνο ένα ανεξάρτητο θέατρο. Όλοι εύχονται ο Χάιτνερ και ο Σταρ να δημιουργήσουν κάτι διαχρονικό. Οι αρχιτέκτονες του θεάτρου από το γραφείο Haworth Tompkins έχουν κερδίσει το βραβείο Stirling και φιλοδοξούν να κάνουν ένα χώρο όσο το δυνατόν πιο ευέλικτο. Εκτός από τα σύγχρονα έργα ανακοινώθηκε και η αναβίωση παλαιών έργων με πρώτο τον Ιούλιο Καίσαρα του Σαίξπηρ που σκηνοθετεί ο Χάιτνερ με τον αφρό των Βρετανών ηθοποιών και Τιτάνια την σταρ του Game of Thrones, Gwendoline Christie. Το θέατρο θα στεγαστεί σε ένα κτίριο με το όνομα P2 που είναι υπό κατασκευή και είναι ένα από τα τρία που θα φιλοξενήσουν  τα κεντρικά γραφεία της Facebook στο Λονδίνο. Έχει προγραμματιστεί να ανοίξει για το χειμώνα του 2021.