Ο συνεργάτης του αρχιτεκτονικού γραφείου του Ρεμ Κούλχαας, ΟΜΑ, Shohei Shigematsu, έστησε με μοναδικό τρόπο την έκθεση αφιερωμένη στα 70 χρόνια της δημιουργικής διαδρομής του Christian Dior στον χώρο της υψηλής ραπτικής. Η έκθεση ανιχνεύει την εξέλιξη της Γαλλικής μόδας στην οποία ο Dior συνέβαλε αποφασιστικά από το 1940 μέχρι τις ημέρες μας. Διακόσια φορέματα και ενδύματα υψηλής ραπτικής, αξεσουάρ, σκίτσα, φωτογραφίες συμπληρώνουν μια αξεπέραστη εικόνα μόδας στο Μουσείο Τέχνης του Ντάλας στο οποίο οι επισκέπτες συναντούν πρώτα μια μακέτα της πρόσοψης του εργαστηρίου του παρισινού εργαστηρίου του Dior.

Εκτεθειμένα με θεματικές τα ρούχα που έγραψαν ιστορία και σχεδιάστηκαν υπό τη διεύθυνση επτά δημιουργικών διευθυντών του οίκου, των Christian Dior, Yves Saint Laurent, Marc Bohan, Gianfranco Ferré, John Galliano, Raf Simons, Maria Grazia Chiuri, φορέθηκαν από διασημότητες από την Ελίζαμπεθ Τέιλορ και την Μέριλιν Μονρόε μέχρι τη Lady Gaga και τη Rihanna.

Επτά δεκαετίες καινοτομίας συγκεντρώνονται στα πιο συναρπαστικά, δυναμικά κομμάτια στο μουσείο που έχει σχεδιάσει ο βραβευμένος Αμερικανός αρχιτέκτονας Edward Larrabee Barnes το 1984, με την έκθεση να προσαρμόζεται στον ξεχωριστό σχεδιασμό του κτιρίου, δημιουργώντας μια μοναδική σύνδεση με το περιβάλλον. Ουράνιες πασαρέλες, μονοχρωματικά σύνολα, δραματικός φωτισμός, κήποι αισθήσεων με φλοράλ δημιουργίες, κυριαρχικό λευκό, έρχονται σε συνομιλία με έργα τέχνης, έναν χώρο τέχνης αλλά και τα μηνύματα που αναδίδει μια μόδα διαχρονική και πάντα καινοτόμος.

Info έκθεσης:

Dior: From Paris to the World | έως 1 Σεπτεμβρίου 2019 | Dallas Museum of Art, Τέξας