«Το έξτρα παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο Salvation Olive Oil“, φέτος, στη δεύτερη μόλις χρονιά κυκλοφορίας του κατακτά Χρυσό Μετάλλιο σε δύο κορυφαίους διεθνείς διαγωνισμούς ελαιόλαδου. Συνδέει, έτσι, άρρηκτα και με εξωστρέφεια την παράδοση με ό,τι πιο σύγχρονο έχει να παρουσιάσει σήμερα η ελαιοκομία. Γιατί αποτέλεσμα τέτοιου συνδυασμού είναι το μυρωδάτο και εύγευστο αυτό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, που φέρνει στο τραπέζι έναν από τους καλά φυλαγμένους θησαυρούς της Λακωνίας.

Το “Salvation Olive Oil” πήρε μορφή κατόπιν μακράς σκέψης, οργάνωσης ετών, οικογενειακών βιωμάτων έξι γενεών και βέβαια έντονης επιθυμίας και όρεξης για δουλειά. Κάθε άλλο παρά τυχαία μπορεί λοιπόν να θεωρείται η διπλή βράβευσή του, με Χρυσό Μετάλλιο, σε δύο διεθνείς διαγωνισμούς του 2020: 1. Στο 2020 NYIOOC World Olive Oil Competition, της Νέας Υόρκης, που είναι ο διαγωνισμός με τις περισσότερες συμμετοχές ελαιολάδων παγκοσμίως και 2. Στον μοναδικό διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου της Ελλάδας, τον ATHENA, έναν ιδιαίτερα αυστηρό διαγωνισμό, που βρίσκεται ανάμεσα στους πλέον δυναμικά ανερχόμενους στον κόσμο. Άλλωστε, στον εν λόγω διαγωνισμό, το “Salvation Olive Oil” απέσπασε πέρυσι Αργυρό Μετάλλιο, στην πρώτη κιόλας χρονιά κυκλοφορίας του στην αγορά.

Δημιουργώντας εξ αρχής ισχυρές βάσεις, με σταθερούς και θερμούς συνεργάτες, το “Salvation Olive Oil” αγκαλιάστηκε από ανθρώπους που το έθεσαν ως μία εκ των θεμελίων λίθων της καθημερινής διατροφής τους. Το “Salvation Olive Oil” φέρει τη βούλα μιας παλαιάς και ντόπιας ποικιλίας της Λακωνίας, της Μυρτοελιάς, που φημίζεται για τη θρεπτική αξία της. Η παρατήρηση της φύσης, οι καθημερινή φροντίδα της ελιάς και η αγάπη των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από την παραγωγή του “Salvation Olive oil”, είναι οι λόγοι που το εν λόγω προϊόν ξεχωρίζει από την πρώτη γουλιά. Με έντονο άρωμα και ανάλογη γεύση δίνει έναυσμα για δοκιμές κάθε είδους, ωμό, αλλά και στις καθημερινές ή τις εκάστοτε ξεχωριστές μαγειρικές προσπάθειες.

Το “Salvation Olive Oil” είναι ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης και προέρχεται από εξαιρετική πρώτη ύλη, που καλλιεργείται σε ένα θαυμαστό βιοσύστημα. Όλα αυτά αποτελούν βάση για την ιδιαίτερη ταυτότητά του. Η συστηματική καλλιέργεια της ελιάς, με γνώση των πλέον σύγχρονων επιστημονικών μεθόδων και ο απόλυτος σεβασμός στα ελαιόδεντρα, στον καρπό τους και στο περιβάλλον, οδηγεί τελικά σε αυτό το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, που εμφιαλώνεται σε μια κομψή και λειτουργική γυάλινη φιάλη.

Οργανοληπτικά, στο απόλυτα καθαρό, ιδιαίτερα φρουτώδες και πικάντικο αυτό gourmet ελαιόλαδο υπερισχύουν με αρμονία τα φρέσκα (πικρά), παρά τα ώριμα γευστικά στοιχεία, ενώ στα διάφορα αρώματά του κυριαρχούν ισορροπημένα αυτά του φρεσκοκομμένου γρασιδιού, των φύλλων δέντρων, των φρέσκων βοτάνων, της αγκινάρας και των μπαχαρικών.

Κάθε μπουκάλι του “Salvation Olive Oil” περνάει από τα χέρια της οικογενείας που το παράγει (με παράδοση 1,5 αιώνα στην ελαιοπαραγωγή), συνδέοντάς την με τον τελικό αγοραστή. Έτσι, το κορυφαίο αυτό αγαθό, το ελαιόλαδο, αναδεικνύεται αποτελεσματικά, μαζί με τον ιδιαίτερο τόπο παραγωγής του, το χωριό Μεταμόρφωση, Δήμου Μονεμβασίας Λακωνίας. Γιατί είναι ένα προϊόν που κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί σωτήρια επιλογή για την καθημερινή διατροφή του σύγχρονου καταναλωτή.»