Η Mattel ανακοίνωσε τη νέα της κούκλα Barbie, και είναι εμπνευσμένη από το θρυλικό alter ego του David Bowie, τον Ziggy Stardust. Με αυτήν την κυκλοφορία, η εταιρία γιορτάζει την 50ή επέτειο του άλμπουμ “Space Oddity”, που κυκλοφόρησε το 1969.

Η νέα Barbie φορά μια ολόσωμη «διαστημική» φόρμα, κόκκινες μπότες και ασημένια σκουλαρίκια με αστέρια. Τα σκούρα κόκκινα μαλλιά της είναι χτενισμένα προς τα πίσω, πιστά στο στιλ του Ziggy Stardust, ενώ στο μέτωπό της υπάρχει ο χρυσός κύκλος.

Σε επίσημη ανακοίνωσή της, η Mattel αναφέρει: «Η Barbie τιμά τον απόλυτο ποπ χαμαιλέοντα, Βρετανό τραγουδιστή, στιχουργό και ηθοποιό David Bowie, του οποίου οι θεατρικές και μουσικές μεταμορφώσεις του εξακολουθούν να επηρεάζουν και να εμπνέουν. Αυτή η συλλεκτική κούκλα Barbie τιμά την πολιτιστική παρακαταθήκη της μουσικής ιδιοφυΐας που αναδιαμόρφωσε το rock and roll».

Ο Bowie σύστησε στο κοινό τον Ziggy Stardust το 1971, και βάσισε πάνω σε αυτό το alter ego το άλμπουμ The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars.

Από τον χώρο του διαστήματος από όπου προέρχεται και ο Ziggy, η εταιρία ανακοίνωσε ότι και η Ιταλίδα αστροναύτης Samantha Cristoforetti θα «δώσει» τη μορφή της σε μία κούκλα Barbie. Είναι ξεκάθαρος πια ο στόχος της Mattel που δηλώνει πως θέλει να εμπνεύσει τα κορίτσια να γίνουν η επόμενη γενιά αστροναυτών και μηχανικών.