Η Μαρίνα Βερνίκου και η οργανωτική ομάδα της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Creaid» οργανώνουν μία εκδήλωση-έκθεση με θέμα τα «Designer Lights», την Τρίτη 5 Απριλίου και ώρα 19:00-23:00, στους χώρους του One Athens, Στρατιωτικού Συνδέσμου 20-24 (πρώην κτήριο Δοξιάδη), στο Κολωνάκι. Αντικείμενο της έκθεσης αποτελούν οι φωτιστικές δημιουργίες καταξιωμένων αρχιτεκτόνων, σχεδιαστών και καλλιτεχνών της Ελλάδας και του εξωτερικού.

“M&L”, Isidora Chandeli

Η δημοπρασία των εν λόγω αντικειμένων, που θα διεξαχθεί αποκλειστικά ηλεκτρονικά, ξεκινάει την 1η Απριλίου 2016 και διαρκεί έως τις 10 Απριλίου. Οι φωτιστικές δημιουργίες των καλλιτεχνών θα εκτίθενται στους χώρους του One Athens από 5 έως 10 Απριλίου. Τα έσοδα της δημοπρασίας θα διατεθούν για τη δημιουργία παιδικής χαράς στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη και Αγλαϊας Κυριακού».

“Light Mining”, Pavlos Aravantinos

Λίγα λόγια για την «Creaid»:
Η «Creaid» είναι ένας φιλανθρωπικός οργανισμός που δημιουργήθηκε από τη Μαρίνα Βερνίκου με σκοπό την παροχή κοινωνικού έργου και τη βοήθεια στον συνάνθρωπο μέσω δημιουργημάτων έργων τέχνης. Εμπνευσμένοι άνθρωποι της αρχιτεκτονικής, της διακόσμησης και της τέχνης κλήθηκαν να συμμετέχουν στο δεύτερο project της «Creaid» Designer Lights, έπειτα από την επιτυχημένη ολοκλήρωση του περσινού project «Tote Bags».

Τα έσοδα από την δημοπρασία των «Tote Bags» διατέθηκαν για την αγορά μιας κινητής ιατρικής μονάδας στου Γιατρούς του Κόσμου, η παράδοση της οποίας πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο τους 2015.

“Earth Vibes”, Minas Kosmidis & Yianis Tokalatsidis

Πληροφορίες:
Εγκαίνια: Τρίτη 5 Απριλίου, 19:00-23:00
Χώρος: One Athens
Στρατιωτικού Συνδέσμου 20-24 (πρώην κτήριο Δοξιάδη), στο Κολωνάκι.
Διάρκεια ηλεκτρονικής δημοπρασίας: 1η έως 10 Απριλίου
Διάρκεια έκθεσης στους χώρους του One Athens: 5 έως 10 Απριλίου

Φωτογραφία άρθρου: “Flows”, WoARCHITECTS / Aris Giannopoulos