«Αυτό που ονομάζουμε επιτυχία κατορθώνεται από ανθρώπους που ξέρουν πολύ καλά, πως η αποτυχία είναι αναπόφευκτη».
~ Κοκό Σανέλ

Περίληψη

Το πραγματικό της όνομα είναι Γκαμπριέλ, αλλά οι φίλοι τη φωνάζουν Κοκό. Βρισκόμαστε στο Παρίσι του 1919 και η ίδια έχει εδραιώσει έναν επιτυχημένο οίκο μόδας. Ο μεγάλος έρωτας της σχεδιάστριας, ο Μπόι Καπέλ, σκοτώνεται σε αυτοκινητικό ατύχημα και εκείνη παραλύει από τη λύπη, φτάνει στα όρια της κατάρρευσης. Ωστόσο έχει φίλους καλούς που τη συντρέχουν και προσπαθούν να την παρηγορήσουν.

Εν τω μεταξύ εμφανίζεται και τη διεκδικεί ο διάσημος συνθέτης Ίγκορ Στραβίνσκι. Το ηθικό της αναπτερώνεται. Πλην όμως ο γάμος δεν την ενδιαφέρει και πολύ. Άλλα πράγματα αναζητά, συναισθήματα αυθεντικά, την αληθινή αγάπη. Η δουλειά πάντως παραμένει προτεραιότητά της.

Εργατική, φιλόδοξη και ευφυής καθώς είναι, δεν ξέχασε ποτέ το κοινό όνειρο που μοιραζόταν με τον χαμένο σύντροφό της, να δημιουργήσουν ένα νέο, ιδιαίτερο άρωμα, το οποίο θα δώριζε στις εκλεκτές πελάτισσές της. Ένας ακόμα άντρας, ο Ντμίτρι Ρομανόφ, θα τη βοηθήσει να υλοποιήσει την ιδέα της, ταξιδεύοντας μαζί της στη Νότια Γαλλία, την κοιτίδα όλων των υπέροχων αρωμάτων. Κοκό Σανέλ – μια μοναδική γυναίκα και μια σπουδαία ερωμένη. Αυτή είναι η ιστορία της ζωής της.

«Από τη θλίψη για την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου μπορεί να προκύψει κάτι καινούργιο και σημαντικό, όπως τόσο γλαφυρά μας δείχνει η Μισέλ Μαρλί με το παράδειγμα της Κοκό Σανέλ».
~Absolut Beautiful

«Η Μισέλ Μαρλί ερεύνησε ενδελεχώς τη ζωή της Κοκό Σανέλ και έγραψε μια συναρπαστική μυθιστορηματική βιογραφία».
~Aachener Zeitung

«Αφεθείτε στη μαγεία ενός κόσμου που είναι γεμάτος αρώματα και πανέμορφα υφάσματα».
~Delmenhorster Kreisblatt

«Εντυπωσιακή και διαφωτιστική αφήγηση».
~Märkische LebensArt

Λίγα λόγια για τη Μισέλ Μαρλί

Πίσω από το γαλλικό ονοματεπώνυμο Μισέλ Μαρλί κρύβεται η Γερμανίδα Μικαέλα Γιάρι, συγγραφέας πολλών βιβλίων που έχουν κατακτήσει τις λίστες των μπεστ σέλερ.

Γεννήθηκε στο Αμβούργο το 1956 και μεγάλωσε, λόγω του συνθέτη πατέρα της, μέσα στον κόσμο του κινηματογράφου και της μουσικής. Έζησε για πολλά χρόνια στο Παρίσι, ενώ τώρα μένει με τον σύζυγό της και τον σκύλο τους στο Βερολίνο και στο Μόναχο.

Info: Το βιβλίο «Η δεσποινίς Coco και το άρωμα του έρωτα» της Μισέλ Μαρλί κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη