Οι επιλογές που κάνουμε μας χαρακτηρίζουν και συχνά φανερώνουν στοιχεία της προσωπικότητάς μας. Η επιλογή στις ταπετσαρίες τοίχου δεν μπορεί να ξεφύγει απ’ τον κανόνα αυτόν. Σίγουρα το πρώτο πράγμα που θα κρίνει την επιλογή, είναι το αν θα μας αρέσει ή όχι το σχέδιο. Πάμε όμως να δούμε και μερικές λεπτομέρειες που μπορούν να κάνουν πιο εύκολη και ξεκάθαρη την επιλογή, σύμφωνα μόνο με τον χαρακτήρα σας.

Αποφασιστικός / Φιλόδοξος

Είναι εκείνος ο τύπος που σε κάθε πρόβλημα όχι μόνο θα βρει μία λύση, αλλά θα την εφαρμόσει και άμεσα. Δεν μπορεί τη φλυαρία και είναι πάντα συγκεκριμένος. Συνήθως πετυχαίνει πολύ καλά αποτελέσματα με ό,τι και αν καταπιαστεί γι’ αυτό. Αν σας είναι οικεία αυτή η περιγραφή, τότε ανήκετε στην κατηγορία αυτή. Για εσάς, θα ταίριαζε μία αριστοκρατική ταπετσαρία τοίχου, με κλασσάτες λεπτομέρειες. Αγαπάτε την πολυτέλεια, γιατί λοιπόν να μην έχετε μία αντάξια ταπετσαρία;

Διαλογιστικός

Πιστεύετε ότι ο άνθρωπος πρέπει να γυμνάζει πρώτα το πνεύμα του και μετά το σώμα; Αγαπάτε να κάνετε πολύωρες συζητήσεις φιλοσοφώντας; Σας αρέσουν όλες οι εναλλακτικές γυμναστικές όπως η yoga και το pilates; Αν ναι, τότε σίγουρα ανήκετε εδώ. Η ταπετσαρία τοίχου που θα επιλέξετε χρειάζεται να αποτυπώνει όλη αυτή την ηρεμία και γαλήνη που κρύβεται μέσα σας. Γι’ αυτό μία καλή ιδέα θα ήταν ταπετσαρία με παλ αποχρώσεις ή με μοτίβα από φυσικά τοπία. Αν μη τι άλλο η φύση πάντα μας ηρεμεί και μας φέρνει πιο κοντά στη χαλάρωση.

Περιπετειώδης

Ό,τι και αν αποφασίσετε να κάνετε θα το κάνετε με πυγμή; Δεν φοβάστε τις προκλήσεις και ζείτε μέσα απ’ αυτές; Σας συναρπάζει κάθε τι άγνωστο και ανεξερεύνητο; Αγαπημένη σας ταινία θα μπορούσε να είναι ο Ιντιάνα Τζόουνς; Αν οι περισσότερες απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα είναι θετικές, τότε σίγουρα είστε άνθρωπος της περιπέτειας. Για εσάς χρειάζεται μία ταπετσαρία τοίχου που δεν θα σας κάνει να βαρεθείτε. Έτσι αποφύγετε τα μοτίβα και επιλέξτε τοπία από πολύβουες πόλεις ή και τοπία από άγρια φύση. Επίσης, θα μπορούσε να ταιριάζει και μία ταπετσαρία με σύμβολα και abstract στοιχεία, εξαιτίας της μυστηριώδους προσωπικότητάς σας.

Με παιδικότητα

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ακόμα και όταν ενηλικιώνονται δεν χάνουν τον αυθορμητισμό και την παιδικότητά τους. Συνήθως είναι ευδιάθετοι και γεμάτη ενέργεια, ενώ δεν μπορούν να κάθονται άπραγοι. Μην φοβάστε να βγάλετε αυτή σας την παιδικότητα και στους τοίχους του σπιτιού σας, επιλέγοντας ταπετσαρίες τοίχου με έντονα χρώματα αλλά και σχέδια και μεταδώστε και στους γύρω σας λίγο παραπάνω χαρά και ζωντάνια.

Σοφιστικέ

Στον αντίποδα της προηγούμενης κατηγορίας, έρχονται οι σοφιστικέ προσωπικότητες. Τους καταλαβαίνεις και μόνο από το ντύσιμο που συνήθως είναι πιο αυστηρό και περιλαμβάνει κομψά αξεσουάρ, αλλά και απ’ το περπάτημά τους. Δεν είναι η ψυχή της παρέας, αλλά μπορείς να τους εμπιστευτείς για να συζητήσεις μαζί τους και να ακούσεις τις συμβουλές τους. Αγαπάνε τον κλασσικό κινηματογράφο και τις τέχνες γενικότερα. Είστε σε αυτή τη κατηγορία; Τότε είναι σίγουρο πως θα δώσετε ιδιαίτερη σημασία ακόμα και σε κάτι απλό, όπως είναι η διακόσμηση του σπιτιού σας. Επιλέξτε κάτι διακριτικό, για να δώσετε αέρα ανανέωσης χωρίς όμως η αλλαγή να είναι μεγάλη, καθώς ως γνωστόν οι αλλαγές δεν είναι και το καλύτερό σας. Μία «ασφαλής» λύση θα ήταν ταπετσαρίες τοίχου με λεπτές ρίγες ή ακόμη και ταπετσαρίες με μικρά μοτίβα.

Και τώρα που βρήκατε ποια θα μπορούσε να είναι η κατάλληλη ταπετσαρία για εσάς, αρχίστε να ψάχνετε στο ίντερνετ και είναι σίγουρο ότι θα ξετρυπώσετε την ιδανική. Μην χάνετε χρόνο και δημιουργήστε το σπίτι των ονείρων σας, προσθέτοντας απλά μία ταπετσαρία σε κάποιο τοίχο του σπιτιού σας.