Έχουν περάσει δέκα χρόνια από τότε που η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας τιμήθηκε με το βραβείο «Πρόσβαση στη Μάθηση» από το ίδρυμα Βill & Melinda Gates Foundation. Δέκα χρόνια με 1.500.000 δανεισμούς βιβλίων, 1.031 εκδηλώσεις, 673 μαθήματα πάνω στις νέες τεχνολογίες και 2.394 εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες. Τα δέκα χρόνια δημιουργίας και προσφοράς συνεχίζονται και μέσα στην πανδημία, με τους κατοίκους της πόλης να δανείζονται 1152 βιβλία, την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, μία μέρα πριν το lockdown, καταρρίπτοντας κάθε ημερήσιο ρεκόρ δανεισμών από την αρχή της δημιουργίας της.

Οι εκδηλώσεις της Βιβλιοθήκης συνεχίζονται και τον Δεκέμβριο του 2020, με ελεύθερη πρόσβαση για όλους. Μάλιστα, λόγω των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνoϊού και με δεδομένη την ανάγκη του κόσμου για διάβασμα, η βιβλιοθήκη ενημέρωσε τους κατοίκους της πόλης ότι από τις 27 Νοεμβρίου 2020, το κατάστημα My Market Βέροιας, θα αναλάβει τη δωρεάν παράδοση βιβλίων κατ΄ οίκον αποκλειστικά για τα  μέλη της Δημόσιας Κεντρικής  Βιβλιοθήκης της Βέροιας, που κατοικούν στην πόλη της Βέροιας.

Έτσι, αν ζείτε στη Βέροια, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ηλεκτρονικό κατάλογο της Βιβλιοθήκης στο σύνδεσμο https://catalogue.libver.gr/ και επιλέξτε ότι σας ενδιαφέρει, από τα 160.000 βιβλία που υπάρχουν στη συλλογή. Βιβλία επιστημών, ιστορικά, δοκίμια, παιδαγωγικά, ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας, ξενόγλωσσα, παιδικά και άλλα. Η όλη διαδικασία θα γίνει τηρώντας πιστά τους κανόνες υγιεινής. Κάθε μέλος μπορεί να δανειστεί έως 3 βιβλία. Ημερομηνία επιστροφής ορίζεται η ημερομηνία επαναλειτουργίας της βιβλιοθήκης όταν ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας.

Central Public Library of Veria, Greece