Στη διασταύρωση των οδών Tillary και Adams, κοντά στην έξοδο από τη γέφυρα του Μπρούκλιν προς την περιοχή που τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει την πιο μεγάλη ανάπτυξη από όλη την περιοχή της Νέας Υόρκης τοποθετήθηκε ένας μπρούτζινος βραχίονας με ύψος 22 πόδια με τον δείκτη του να δείχνει στον ουρανό.

Το γλυπτό που τοποθετήθηκε σε αυτή τη μόνιμη θέση προέρχεται από το πρόγραμμα Percent for Art της Νέας Υόρκης και φιλοτεχνήθηκε από τον Hank Willis Thomas με τον τίτλο «Ενότητα». Το απλωμένο προς τον ουρανό χέρι στο κατώφλι του Μπρούκλιν είναι ένας χαιρετισμός αντίστοιχος του Αγάλματος της Ελευθερίας στο Λιμάνι της Νέας Υόρκης.

Η απεικόνιση του χεριού είναι δημοφιλής στη δημόσια γλυπτική ήδη από τους ρωμαϊκούς χρόνους. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα γλυπτού που αναπαριστά ένα χέρι είναι το 41 ποδιών ύψους χέρι του Τζεφ Κουνς στο Παρίσι που κρατάει ένα μπουκέτο τουλίπες, και είναι αφιερωμένο στα θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων του 2015. Στην πλατεία Τραφάλγκαρ στο Λονδίνο, πριν λίγα χρόνια υψώθηκε προς τον ουρανό το γλυπτό ενός χεριού στο χώρο της τέταρτης πλίνθου, με τίτλο Πραγματικά καλό,  έργο του Ντέιβιντ Σρίνγκλεϊ που αποτελούσε ένα σχόλιο για το Μπρέξιτ.

Η Ενότητα, το γλυπτό του Hank Willis Thomas στο Μπρούκλιν δείχνει ένα χέρι αθλητικό, καθώς ο καλλιτέχνης αγαπά τις ρεαλιστικές απεικονίσεις και έχει με το έργο του αναδείξει τους Αφροαμερικανούς και τη δύναμή τους στις κοινότητες. Με έμπνευση από την αίσθηση της ελευθερίας του λόγου, της έκφρασης, της θρησκείας αλλά και την απελευθέρωση από τον φόβο, ο Thomas, υπενθυμίζει τον ιστορικό ανταγωνισμό μεταξύ των συνοικιών της Νέας Υόρκης που πηγαίνει πίσω στον 19ο αιώνα. Το γλυπτό αυτό αποτελεί ένα φόρο τιμής στο πνεύμα και τον μοναδικό και πολύπλευρο χαρακτήρα του Δήμου του Μπρούκλιν.