Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ”Salvation” από τη Μεταμόρφωση Λακωνίας, στην 3η, μόλις, χρονιά παραγωγής του, κατακτά Χρυσό και Ασημένιο Μετάλλιο σε δύο διεθνείς διαγωνισμούς ελαιολάδου: Χρυσό στο 2021 Dubai World Olive Oil Competition, που διεξάγεται στο Ντουμπάι και Ασημένιο στον ATHENA, το μοναδικό διεθνή ελληνικό διαγωνισμό ελαιολάδου της Ελλάδας, έναν από τους πιο αυστηρούς και δυναμικά ανερχόμενους διαγωνισμούς του είδους του παγκοσμίως.

Το ”Salvation Olive Oil” συνδέει άρρηκτα και με εξωστρέφεια την παράδοση με ό,τι πιο σύγχρονο έχει να παρουσιάσει σήμερα η ελαιοκομία. Παράγεται από μία τοπική ποικιλία της Λακωνίας, τη Μυρτολιά, σχετικά άγνωστη ακόμα και στην ελληνική γη, αλλά με φήμη για τη θρεπτική αξία της. Πρόκειται, δηλαδή, για ελαιόλαδο – θησαυρός της λακωνικής γης, που έρχεται στο τραπέζι μυρωδάτο, κομψό, ισορροπημένα εύγευστο και βραβευμένο από την πρώτη κιόλας χρονιά παραγωγής του.

Salvation Olive Oil

Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ”Salvation” αποτελεί ομαδική δημιουργική πρωτοβουλία με επικεφαλής τον Κυριάκο Αποστολάκη, ο οποίος με το εν λόγω προϊόν πέρασε την ελαιοπαραγωγή της οικογένειάς του στο επόμενο βήμα, αυτό της τυποποίησης. Οι αφιερωμένοι άνθρωποι που συμμετέχουν στην παραγωγή αυτή, οι σύγχρονες καλλιεργητικές μέθοδοι και βέβαια η ταύτιση της εν λόγω οικογένειας με την καλλιέργεια της ελιάς, που ζυγώνει τον ενάμιση αιώνα, αποτελούν εγγύηση επιτυχίας. Αυτό αποδεικνύεται και από την έως τώρα πορεία του ”Salvation Olive Oil”, που σταδιακά κατακτά gourmet και premium θέσεις στην ελληνική και στην παγκόσμια αγορά.

Δημιουργώντας εξ αρχής ισχυρές βάσεις, με συνεργάτες που μοιράζονται το ίδιο όραμα, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ”Salvation” αγκαλιάζεται με θέρμη από το κοινό, που το θέτει ως θεμέλιο λίθο της καθημερινής διατροφής του. Αναγνωρίζεται, έτσι, η έμπνευση, η σοβαρή δουλειά και η διάθεση του παραγωγού του να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις για έξτρα παρθένο ελαιόλαδο υψηλού επιπέδου, κάτι που το ”Salvation Olive Oil” καταφέρνει από την πρώτη έως την τελευταία γουλιά. Με έντονο άρωμα και ανάλογη γεύση δίνει έναυσμα για δοκιμές κάθε τύπου: ωμό, ως άρτυμα, στο μαγείρεμα καθημερινών ή ξεχωριστών δημιουργιών, στη ζαχαροπλαστική και αλλού.

Salvation Olive Oil

Το ”Salvation Olive Oil” είναι προϊόν ψυχρής έκθλιψης ξεχωριστής πρώτης ύλης, που καλλιεργείται σε ένα θαυμαστό βιοσύστημα, κατάλληλο για την καλλιέργεια της ποικιλίας Μυρτολιά. Όλα αυτά αποτελούν βάση για την ιδιαίτερη ταυτότητά του. Η συστηματική καλλιέργεια της ελιάς, με γνώση των πλέον σύγχρονων επιστημονικών μεθόδων και ο απόλυτος σεβασμός στα ελαιόδεντρα, στον καρπό τους και στο περιβάλλον που τα φιλοξενεί οδηγεί τελικά σε αυτό το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, που εμφιαλώνεται σε κομψή και λειτουργική γυάλινη φιάλη των 500ml.

Salvation Olive Oil

Οργανοληπτικά, στο απόλυτα καθαρό, ιδιαίτερα φρουτώδες και πικάντικο αυτό ελαιόλαδο υπερισχύουν με αρμονία τα φρέσκα (πικρά), παρά τα ώριμα γευστικά στοιχεία, ενώ στα διάφορα αρώματά του κυριαρχούν ισορροπημένα αυτά του φρεσκοκομμένου γρασιδιού, των φύλλων δέντρων, των φρέσκων βοτάνων, της αγκινάρας και των μπαχαρικών.

Κάθε μπουκάλι ”Salvation Olive Oil” περνάει από τα χέρια της οικογένειας – παραγωγοί ελαιολάδου εδώ και έξι γενιές – συνδέοντάς την νοερά με τον τελικό αγοραστή. Έτσι, το κορυφαίο αυτό αγαθό, το ελαιόλαδο, αναδεικνύεται αποτελεσματικά και με τη σειρά του αναδεικνύει τον ιδιαίτερο τόπο καταγωγής του, το χωριό Μεταμόρφωση, στο Δήμο Μονεμβασίας Λακωνίας. Γιατί είναι προϊόν που μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως σωτήρια επιλογή για την καθημερινή διατροφή του σύγχρονου καταναλωτή, όπως καταδεικνύει και το όνομά του (salvation = σωτηρία).

Salvation Olive Oil