Τα παιδιά το καλοκαίρι μπορούν να ψυχαγωγηθούν με πληθώρα βιβλίων δραστηριοτήτων που με έξυπνο τρόπο, καθιστούν την επανάληψη της περασμένης σχολικής χρονιάς απόλαυση. Η ομάδα βιβλίου Public μας προτείνει 5 τίτλους μέσα από την ευρεία γκάμα της για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Προτού περάσουμε όμως στις προτάσεις, ρωτήσαμε την Έφη Σκουφά, που ανήκει στο εμπορικό τμήμα της ομάδας βιβλίου Public, να μας απαντήσει:

Ποιο το αγαπημένο της μέρος να διαβάζει βιβλία; 

Κάθε βιβλίο που παίρνω μαζί μου, είναι το «δικό μου best seller» μέχρι να το τελειώσω. Και παρόλο που κάποια βιβλία, όσο τα διαβάζεις, κάνουν τον περιβάλλοντα χώρο να βγαίνει εκτός «πλάνου», αυτές τις ημέρες διαβάζω το “My Dark Vanessa” της Κ.Ε. Russell ακόμα και εκτός σπιτιού, γιατί δεν είναι ένα «μοναχικό ανάγνωσμα» και… σηκώνει κουβέντα: μήπως το #metoo κίνημα μπορεί να παραποιήσει καταστάσεις; Όπως σε κάθε σπουδαίο βιβλίο, έτσι και εδώ ο προβληματισμός συνεχίζεται για πολλές μέρες μετά την ανάγνωση!

Καλό καλοκαίρι (Νηπιαγωγείο)

Με αυτό το απολαυστικό, γεμάτο δραστηριότητες βιβλίο, τα παιδιά θα αποκτήσουν έναν πολύτιμο καλοκαιρινό φίλο. Θα παίξουν, θα διαβάσουν μύθους, θα μάθουν αρχαίους θεούς και ήρωες, θα γράψουν, θα ζωγραφίσουν, θα κολλήσουν αυτοκόλλητα, θα γελάσουν.

Καλό καλοκαίρι (Α’ δημοτικού)

Με πολλές δραστηριότητες, γρίφους, αινίγματα, ζωγραφική και παραμύθια τα παιδιά που αποχαιρέτησαν την Α’ Δημοτικού δε θα βαρεθούν ποτέ. Ένα βιβλίο γεμάτο χρώματα, εικόνες, διασκεδαστικά κείμενα και όλα αυτά συγκεντρωμένα σε περισσότερες από 100 σελίδες.

Summer Puzzle Pad

Περισσότερα από 100 παζλ και γρίφους αναζήτησης, συνοδευόμενα με εικόνες, λέξεις και αριθμούς για να διασκεδάσουν οι μικροί μας φίλοι αυτό το καλοκαίρι μόνοι τους ή με τους φίλους τους. Θα ψάξουν τις διαφορές ακονίζοντας το μυαλό και την παρατηρητικότητά τους, θα προσπαθήσουν να αποδράσουν από λαβύρινθους και θα μπορέσουν να αξιολογήσουν τον εαυτό τους, διαβάζοντας τις λύσεις στις τελευταίες σελίδες

Wipe – Clean Summer Activities

Οι σελίδες αυτού του βιβλίου, προσκαλούν με παιχνιδιάρικο τρόπο τα παιδιά να αναπτύξουν δεξιότητες όπως το μέτρημα, η παρατήρηση, αλλά και η γραφή. Εντοπίστε τις διαφορές, ενώστε τις τελείες, σχεδιάστε γραμμές και σχήματα, φτιάξτε σκηνές και πολλά ακόμα. Και όλα αυτά σε επανάληψη χάρη στις ειδικές wipe-clean σελίδες και τον μαρκαδόρο ώστε να σβήνουν και να ξαναγράφουν όλο το καλοκαίρι.

Ζωγραφίζω πετραδάκια

Οι πετρούλες και τα βοτσαλάκια είναι ένα ιδανικό υλικό κατασκευών, γιατί τα βρίσκουμε παντού και με αυτά μπορούμε να φτιάξουμε ζωάκια, ψαράκια, μελισσούλες, πασχαλίτσες, καραβάκια, σπιτάκια κ.λπ. Με αυτό τα βιβλία τα παιδιά παίρνουν ιδέες και αφήνουν τη φαντασία τους να δημιουργήσει. Και όταν ολοκληρώσουν τις δημιουργίες τους, μπορούν με αυτές να παίξουν ή γιατί όχι να διακοσμήσουν τον χώρο τους, τον κήπο, την αυλή, το μπαλκόνι. Αλλά το πιο σημαντικό: θα έχουν υπέροχες αναμνήσεις από το φετινό καλοκαίρι.