Κείμενο: Κατερίνα Μόσχου [ΕΑΤpetit]

Τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει επιλέγουμε μια δροσερή σαλάτα με φρέσκο σπανάκι, φράουλες, μούρα και κατσικίσιο τυρί. Το σπανάκι περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά καθιστώντας το υπέρ-τροφή.

Προετοιμασία 10 λεπτά, 2 μερίδες

Υλικά

0.4 kg φρέσκο σπανάκι για σαλάτα

8 φρέσκες φράουλες

8 φρέσκα μούρα

50gr κατσικίσιο τυρί

Λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου

Μισό λευκό κρεμμύδι

Σουσάμι και μαυροκούκι (προαιρετικά)

1 σκελίδα σκόρδο

100ml ελαιόλαδο

40ml ξύδι βαλσάμικο

Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ προσθέτω το ελαιόλαδο, το ξύδι, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι και ανακατεύω καλά. Αφήνω στην άκρη.

Παράλληλα πλένω και στραγγίζω καλά το σπανάκι. Δεν θέλω να κρατάνε νερό τα φύλλα.

Πλένω τα φρούτα και τα λαχανικά και κόβω τις φράουλες, το κρεμμύδι και τα φύλλα δυόσμου.

Προσθέτω όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύω καλά το dressing ώστε να ενσωματωθούν τα υλικά και το ρίχνω πάνω στη σαλάτα.

Ανακατεύω απαλά τη σαλάτα μιας και το σπανάκι είναι αρκετά ευαίσθητο, σερβίρω και απολαμβάνω αμέσως!

Προαιρετικά προσθέτω από πάνω λίγο σουσάμι και μαυροκούκι.