(Το κείμενο που ακολουθεί περιλαμβάνει μία τελεία και πολλά κόμματα)

Τις μέρες που πέρασαν ας μην τις προσπεράσουμε έτσι εύκολα. Γελάσαμε με τα ευτράπελα των εκλογών, διαψεύσαμε τα exit polls, είπαμε το «όχι», μπερδευτήκαμε με τα πολλαπλά μηνύματα της κάλπης, αλλά κυρίως μουδιάσαμε με τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής. Το αξιόποινο των μελών της δεν φαίνεται λόγος ικανός για να διακόψει την πορεία του χεριού που κρατά το φάκελο και σημαδεύει τη σχισμή. Αν όχι αυτό, τότε τι;

Στο παράλληλο σύμπαν του πολιτισμού, οι «Εν Δυνάμει», μια θεατρική ομάδα ατόμων με και χωρίς αναπηρία, μας έδειξε το δρόμο προς την κατάρριψη των στερεοτύπων και τη συνύπαρξη με το διαφορετικό. Από το μούδιασμα της Κυριακής, στη γλυκιά συγκίνηση, μπρος στη θέα της αλήθειας τους. Ίσως μια παράσταση που θα μπορούσε να ανακόψει την πορεία του χεριού. Σε τελείως άλλο ύφος, η Λένα Κιτσοπούλου, που σίγουρα δεν είναι η πρώτη της φορά, διχάζει, και το θεατρόφιλο κοινό ζει το δικό του ντέρμπι. Which side are you on?

Τις μέρες που έρχονται δεν θα μπορέσουμε να τις προσπεράσουμε. Το αναπόφευκτο μας χαμογελά.

Μην κάνεις ότι δεν βλέπεις.

Φωτογραφία άρθρου: Το καλοκαιρινό πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για το 2014 περιλαμβάνει παραγωγές όπερας & μπαλέτου και καλλιτεχνικά εργαστήρια (Σκίτσο: Θανάσης Δεμίρης)

**

Για να λαμβάνετε κι εσείς το editorial μαζί με τις προτάσεις της εβδομάδας, δεν έχετε παρά να εγγραφείτε στο ελcmag