Καλωσορίζουμε τον Κερασάρη μήνα! (Μα όπου ακούτε πολλά κεράσια, ξέρετε τι να κάνετε). Ή αλλιώς τον Ορνιαστή, Θεριστή, Τζιτζικάρη, κοινώς Ιούνιο, που εκτός από κεράσια, τζιτζίκια, και τις πρώτες βουτιές, μας φέρνει θερμούς μετεκλογικούς αέρηδες, ενδεχόμενους ανασχηματισμούς, ένα ηλιοστάσιο, και ελπίζουμε μηδαμινούς μετασεισμούς, κυριολεκτικούς και μη.

Φεστιβαλιστής όμως ίσως να του ταίριαζε καλύτερα, καθώς το μεγάλο γεγονός είναι η έναρξη του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, που, αν και με μειωμένο προϋπολογισμό, βάζει τα δυνατά του, δια χειρός Γιώργου Λούκου και παρουσιάζει την αφρόκρεμα των ελλήνων καλλιτεχνών.

Παράλληλα βέβαια διοργανώνονται πλείστα ενδιαφέροντα φεστιβάλ, με θεματολογία που καλύπτει από την Ιβηροαμερικάνικη λογοτεχνία, μέχρι το σύγχρονο χορό, κι από την κλασική μουσική και τη world, μέχρι την ηλεκτρονική σκηνή. Μήνας των μεγάλων συναυλιών επίσης, αν μετρήσουμε τα live που αναμένουμε, από ονόματα όπως οι Thievery Corporation, Manu Chao, Bob Dylan, Bonobo, Tuxedomoon, Violent Femmes και πολλά ακόμα.

Για φεστιβαλικά, συναυλιακά και πολλά ακόμη νέα, θα μπορείτε πλέον και να μας ακούτε, στη νέα ραδιοφωνική εκπομπή του ελc στον Pepper 96,6, κάθε Σάββατο και Κυριακή, 11:00 με 12:00!

Καλωσορίζουμε λοιπόν και τα ελc weekends!

Φωτογραφία άρθρου: Το “Μουσικοδρόμιο” του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών υποδέχεται τους Imam Baildi την Πέμπτη 29 Μαΐου, στο πλαίσιο του προγράμματος “Fly me to the moon”

**

Για να λαμβάνετε κι εσείς το editorial μαζί με τις προτάσεις της εβδομάδας, δεν έχετε παρά να εγγραφείτε στο ελcmag