Λίγοι οι ελεύθεροι, προσβάσιμοι χώροι στην πόλη, αλλά τουλάχιστον τους μήνες που έρχονται αξιοποιούνται στο έπακρο. Ταράτσες, αυλές, λόφοι, πάρκα και πλατείες επιστρατεύονται για να φιλοξενήσουν εκδηλώσεις, συναυλίες, παραστάσεις. Έρχεται το Plissken Festival και είναι καθ’ οδόν το Ejekt festival.

Ανοίγει ο κήπος του Μεγάρου Μουσικής. Η ταράτσα της Στέγης υποδέχεται στις 16-18 Ιουνίου νέους τζαζ καλλιτέχνες. Το Φεστιβάλ Αθηνών συνεχίζει με τις παραστάσεις του. Το Εθνικό Θέατρο έσπευσε ήδη να ανακοινώσει το πρόγραμμά του για την επόμενη περίοδο. Στις 16 Ιουνίου ξεκινά το Athens open air film festival. Η γιορτή της μουσικής γιορτάζει φέτος τα 15 της χρόνια. Από τις 15 Ιουνίου ξεκινά η καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας της Future library «Ό,τι κι αν σκέφτεσαι, σκέψου το αντίθετο».

Εσύ, τι σκέφτεσαι; Αν ελπίζεις σε αλλαγή από τον κυοφορούμενο ανασχηματισμό, σκέψου το αντίθετο. Αν πίστεψες προεκλογικά ότι βγήκαμε από την κρίση και το μνημόνιο, σκέψου το αντίθετο. Πλαστές περγαμηνές καθηγητών και γιατρών, πλαστές σταθεροποιήσεις, πλαστά στατιστικά… μια χώρα πλαστή. Αν όμως σκέφτεστε ότι θα το βάλουμε κάτω, σκεφτείτε το αντίθετο!

Φωτογραφία άρθρου: Λεπτομέρεια από το σχέδιο «Η Συνάντηση» (1920) του Τζορτζ Γκρος, με αφορμή τη νέα έκθεση του ΚΜΣΤ ©The Estate of George Grosz

**

Για να λαμβάνετε κι εσείς το editorial μαζί με τις προτάσεις της εβδομάδας, δεν έχετε παρά να εγγραφείτε στο ελcmag