Χλιαρός και υγρός Ιούνης, σχεδόν υποτροπικός, σχεδόν ζουγκλοειδής. Χαμογελάει με ροζ βίντεο και μετράει με μεζούρα την ηθική σου αγαπητέ χρήστη. Αλλαγή σκηνής και ο Ιούνης φοράει μαγιό και καβαλάει ιπτάμενο δελφίνι μέχρι την Ύδρα για την performance “The secret of the Phaistos disc“, με οικοδεσπότη τον Δάκη Ιωάννου και μια εσάνς saudade αλά Wes Anderson. Ένα συναίσθημα για κάτι που δεν είχες ποτέ ή που δεν υπήρξε ποτέ.

Επιστροφή στην ηπειρωτική Ελλάδα και μετράμε χιλιόμετρα από Αθήνα μέχρι Επίδαυρο. Ο διεθνής χαρακτήρας του φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ενισχύεται με το δραματοποιημένο “Πράσινο Πορνό” της Ιζαμπέλλα Ροσελλίνι, αλλά και Φιόνα Σω με την εξελιγμένη βερσιόν του “Η μπαλάντα του γέρου ναυτικού” στην Πειραιώς 260. Την Επίδαυρο φέτος εγκαινιάζει το νέο αίμα, ο εικοσιεπτάχρονος Δημήτρης Καραντζάς με την Ελένη του Ευρυπίδη, ο οποίος δίνει πάσα στον επίσης νεαρό Έκτορα Λυγίζο με τον Προμηθέα Δεσμώτη του Αισχύλου. Και κάπως έτσι φτάσαμε στον Ιούλιο.

Μικρή παρένθεση, ο Ιούνιος και ο Ιούλιος έχουν και πολύ ποδόσφαιρο. Αλλά δε θέλουμε να μιλήσουμε γι’ αυτό. Αντ’ αυτού προτιμάμε να ανηφορίσουμε μαζί από Επίδαυρο στο Λεωνίδιο και να τσακίσουμε γλυκές σαν μέλι τσακώνικες μελιτζάνες.

Καλό μας καλοκαίρι!

Φωτογραφία άρθρου: Το Φεστιβάλ Μηδέν 2014 πραγματοποιείται από τις 3 έως τις 5 Ιουλίου, στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, με ένα πρόγραμμα βιντεοτέχνης από όλο τον κόσμο

**

Για να λαμβάνετε κι εσείς το editorial μαζί με τις προτάσεις της εβδομάδας, δεν έχετε παρά να εγγραφείτε στο ελcmag