Το καλοκαίρι δε μας έχει αποχαιρετήσει ακόμα καλά καλά, αλλά πολλοί είναι αυτοί που ήδη καλωσορίζουν το χειμώνα, λησμονώντας την ενδιάμεση προγραμματισμένη στάση του φθινοπώρου. Έτσι κι αυτό, αποφασισμένο να διεκδικήσει τη θέση του ανάμεσα στις τέσσερις εποχές, μας φέρνει πεσκέσι από νωρίς τα πρωτοβρόχια του δροσίζοντας τους απογευματινούς μας αστικούς περιπάτους κι ανακουφίζοντας τη βαριά ατμόσφαιρα. Κι ενώ κανείς δε θέλει να το παραδεχθεί, αν κάτι προδίδει περισσότερο απ’ όλα την «παράνομη» σχέση μας μαζί του, είναι ίσως οι ανοιχτές μπαλκονόπορτες που επιτρέπουν στο φθινοπωρινό αεράκι να εισβάλλει γλυκά στους μικρόκοσμούς μας κατά τις βραδινές ώρες.

Το φθινόπωρο όμως δεν είναι μόνο δροσερό, αλλά και ενδιαφέρον. Η θεατρική ζωή επιστρέφει στη βάση της και προετοιμάζει το έδαφος για μια νέα χρονιά με νέες εμπειρίες και νέους “θεατρικούς ήρωες”. Το φθινόπωρο έχει soundtrack, μα δεν εφησυχάζεται και σε καλεί να το επαναπροσδιορίσεις ντύνοντας με μουσική κάθε του λεπτό. Έχει πλάκα και σου προσφέρει απλόχερα σινεμά μέχρι τελικής πτώσης, έχει φαγητό α λα New York για τους πεινασμένους και διάβασμα στο Ζάππειο για τους βιβλιοφάγους. Ενώ αν πάλι μετά απ’ όλα αυτά εξακολουθείς να δηλώνεις αμετανόητος εραστής του θέρους, το φθινόπωρο θα προσπαθήσει να σε κανακέψει με κάποια αφορμή για εκδρομή στο Αιγαίο και να κερδίσει την εύνοιά σου χωρώντας ολόκληρη την Ευρώπη σε μια πλατεία· απ’ όλα έχει ο φθινοπωρινός μπαξές!

Τι να το κάνεις το καλοκαίρι, όταν ζεις σε ένα κόσμο με Σεπτέμβριους, Οκτώβριους και Νοέμβριους;

Φωτογραφία άρθρου: Το Αεροδρόμιο της Αθήνας υποδέχεται τους Gadjo Dilo και πλημμυρίζει με Gypsy Jazz και Swing μελωδίες α λα ελληνικά, τις Παρασκευές 19 & 26 Σεπτεμβρίου

**

Για να λαμβάνετε κι εσείς το editorial μαζί με τις προτάσεις της εβδομάδας, δεν έχετε παρά να εγγραφείτε στο ελcmag