«Ιδέες και λύσεις για το σπίτι», εκείνο του ‘87 κι εμείς μένει μόνο ν’ ανοίξουμε την πόρτα του και να μπούμε σ’ ένα διαμέρισμα με δυνατό το αίσθημα ότι κάπου το ‘χουμε ξαναδεί, κάτι έχουμε ξαναζήσει σ’ αυτό. Ένα περιβάλλον προ ΙΚΕΑ εποχής, στα GR 80’s της Τεχνόπολης, που ξεπερνά την περιήγηση και γίνεται βίωμα.

Επισκεπτόμαστε την κουζίνα, χαζεύουμε βαριεστημένα την «Πρόσκληση σε παιδικό πάρτυ» της Βέφας Αλεξιάδου και της μαμάς (ή της μαμάς και της Βέφας Αλεξιάδου), γυρνάμε πίσω στο εφηβικό δωμάτιο, ξαναβγαίνουμε νευριασμένοι από αυτό και ανεβαίνουμε στο πράσινο 040 ή έρχονται και μας παίρνουν με το «παπάκι». Πάμε στα «ηλεκτρονικά» για pacman και space invaders κι ακούμε το κορίτσι με τις βάτες να λέει «Πήρα καινούργια σπορτέξ».

Θυμόμαστε ότι έτσι βιαστικοί που φύγαμε ξεχάσαμε να γράψουμε στο βίντεο το «Ζήτω το Ελληνικό Τραγούδι» και διερωτώμαστε «ή μήπως είμαστε, ή μήπως είμαστε τρελοί τραγουδιστάδες…».

Ήχος διαφημιστικού διαλείμματος ακούγεται από το ισόγειο κάτι για «Μεγαλώνει γερά παιδιά».

Για να λαμβάνετε κι εσείς το editorial μαζί με τις προτάσεις της εβδομάδας, δεν έχετε παρά να εγγραφείτε στο ελcmag.

Κεντρική φωτογραφία άρθρου: GR80s. Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη | 25 Ιανουαρίου – 12 Μαρτίου 2017 | © Αντώνης Ζερβός