Το ελληνικό φεστιβάλ φωτογραφίας και ταινιών μικρού μήκους, shoot_it, έφυγε από τα Hong Kong International Mobile Film Awards με το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία animation για το “1,2 million children” της Έφης Παππά, και το best smartphone award για το “Last Minute” του Maksymilian Ceroń, γυρισμένο με google glass.

Δεύτερο βραβείο καλύτερου animation / “1,2 million children”

Στην ταινία “1,2 million children” ένα κορίτσι του Τρίτου Κόσμου ακολουθεί το όνειρο για μια καλύτερη ζωή. Ξαφνικά, όμως, το όνειρο μετατρέπεται σε εφιάλτη, καθώς το κορίτσι πέφτει στην παγίδα και γίνεται ακόμα ένα θύμα των κυκλωμάτων ανθρώπινης δουλείας.

Η Έφη Παππά είναι απόφοιτη του ΤΕΙ Γραφιστικής Αθήνας, στο πλαίσιο της πρακτικής του οποίου πραγματοποίησε το animation “1,2 million children”. Όπως μας είπε η ίδια σχετικά με το θέμα της ταινίας, “Όλα ξεκίνησαν με αφορμή την ταινία του Christian Duguay “Human Trafficking”. Από εκείνη τη στιγμή με «έτρωγε» τόσο πολύ το θέμα της ανθρώπινης δουλείας μέσα μου και ξεκίνησα μια προσωπική έρευνα”.

Τη μουσική της ταινίας υπογράφει η Μαριέττα Φαφούτη.

Best smartphone award / “Last minute”

Το “Last minute” έχει γυριστεί με google glass, από τον Πολωνό Maksymilian Ceroń και αφορά μια ιστορία αγάπης.

Το shoot_it είναι φεστιβάλ φωτογραφίας και ταινιών μικρού μήκους (video), το οποίο διενεργήθηκε φέτος για 5η χρονιά, εντάσσοντας και μια ακόμα κατηγορία ταινιών μικρού μήκους, το animation. To θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν “Break the chain”, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού ενάντια στην εμπορία ανθρώπων (human trafficking).