Η Ιταλίδα ηθοποιός Λουτσία Μποζέ, η οποία ζούσε εδώ και πολλές δεκαετίες στην Ισπανία πέθανε τη Δευτέρα σε ηλικία 89 ετών από πνευμονία, η οποία προκλήθηκε από τον κορονοϊό. Την είδηση του θανάτου της δημοσιοποίησε ο γιος της, τραγουδιστής και ηθοποιός Μιγκέλ Μποζέ. «Βρίσκεται ήδη στο καλύτερο μέρος που υπάρχει», έγραψε στο διαδίκτυο.

Εντυπωσιακή, κομψή, γεννήθηκε στο Μιλάνο και το 1947 στέφθηκε Μις Ιταλία. Ο μύθος λέει ότι ο Βισκόντι την είχε προσέξει τυχαία στο ζαχαροπλαστείο, όπου δούλευε και της είχε πει τότε «εσύ με τέτοιο φιζίκ θα γίνεις σταρ του σινεμά». Η αιθέρια ύπαρξη με το θλιμμένο χαμόγελο και τη σκοτεινή ματιά γύρισε στα ’50s  πέρα από τις πρώιμες ταινίες του Αντονιόνι, ταινίες του Ντε Σάντις, του Λουτσιάνο Έμερ, του Μαζέλι και, στην Ισπανία, του Μπαρντέμ και του Μπουνιουέλ.

Στο μεταξύ παντρεύεται τον τρανό τορέρο Λουίς Μιγκέλ Ντομινγκίν και αφήνει για περίπου μια δεκαετία την καριέρα της. Αργότερα την ξαναβρίσκουμε, πανέμορφη πάντα  σε ταινίες του Μπολονίνι, της Μαργκερίτ Ντυράς, του Ρόζι και του Ντανιέλ Σμιντ.

Μετά το διαζύγιό της, επέστρεψε στο σινεμά και συνεργάσθηκε, μεταξύ των άλλων, με τους αδελφούς Ταγιάνι, τον Φεντερίκο Φελίνι, τον Φραντσέσκο Ρόζι και τον Φερζάν Όζπετεκ.

Κεντρική φωτογραφία άρθρου: BACKGRID/All Over Press/ Vida Press