Η ανατρεπτική ομάδα «Όχι παίζουμε» παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Mockob Selim C», την τρίτη της ανάγνωση στο ομώνυμο έργο του Γεώργιου Βιζυηνού, σε ένα work-in-progress διάρκειας 5 ετών. Αυτή τη φορά εμπνέεται από την αισθητική αλλά και την έννοια του τσίρκου, μεταμορφώνοντας τον ήρωα του Βιζυηνού σε ένα «φρικιό» που περιφέρεται ανάμεσα στους θεατές από τα χέρια ενός τζόκερ-θηριοδαμαστή.

Ο Δημήτρης Σακαλάκης βρέθηκε στο Βυρσοδεψείο, όπου παρουσιάζεται η παράσταση μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου, και φωτογράφισε τις αιχμηρές, θυμωμένες αλλά και τρυφερές στιγμές ενός εικονοκλαστικού έργου.

Αφηγήσεις από τη ζωή του Moscob που ερμηνεύει ο Γιώργος Φριντζίλας με έντονα χοροθεατρικά στοιχεία και γρήγορη εναλλαγή ρόλων από τη Τζίνα Θλιβέρη συνθέτουν την παράσταση στο Βυρσοδεψείο. Σύμβολα εξουσίας, εικαστικές παρεμβάσεις με έντονο το στοιχείο του τσίρκου αποκαλύπτουν στο θεατή το “θεαματικό, τρυφερό, μαρτυρικό, παράδοξο, αστείο, ζωώδες σύμπτωμα της ανθρώπινης ψυχής να εμμένει και να αντέχει δεινά κι ας χτυπάει διαρκώς σε τοίχο” όπως αναφέρεται και στο σκηνοθετικό σημείωμα.

Η παράσταση «Mockob Selim C» παρουσιάζεται στο Βυρσοδεψείο μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Σακαλάκης