Αν είστε από τους λάτρεις της πόλης και το τριήμερο που ακολουθεί παραμείνετε εντός, τότε μπορείτε να απολαύσετε μερικές από τις ενδιαφέρουσες δράσεις που έχουν προγραμματιστεί για αυτό το σαββατοκύριακο και απευθύνονται σχεδόν σε ολόκληρη την οικογένεια. Δράσεις με περιβαλλοντική ευαισθησία και φροντίδα για τη φύση όπως το πρόγραμμα Ζήσε τα πάρκα αλλιώς, αλλά και το πρόγραμμα στην Οργάνωση Γη, ενώ με το Φεστιβάλ για τον εορτασμό των γενεθλίων της Τεχνόπολης, κάθε μέλος της οικογένειας, θα βρει αυτό που θα τον ενθουσιάσει.

Για να είμαστε στις αναμνήσεις των παιδιών μας αύριο, πρέπει να είμαστε στη ζωή τους σήμερα!

Σάββατο 15 Ιουνίου, 12.00
Η συμμορία με τις μπλε κάλτσες – Βιβλιοπωλείο Μετεωρίτης
Παιδιά 7+

Διαδραστική παρουσίαση της νέας σειράς βιβλίων για παιδιά με τίτλο «Η συμμορία με τις μπλε κάλτσες» από τις εκδόσεις Αίολος. Η συγγραφέας Μιράντα Βατικιώτη με το συνεργό της, τον εικονογράφο Δημήτρη Πανταζή, θα μυήσουν τους φίλους μας στη συμμορία πίσω από τη συμμορία σε μια μπλε λογοτεχνική περιπέτεια γεμάτη μυστήριο, παραβάσεις και παρεμβάσεις, ειδικά σχεδιασμένη για ανήσυχα παιδιά (που ψάχνουν να βρουν την αλήθεια) και φρόνιμους μεγάλους (που ψάχνουν να βρουν τι πήγε στραβά και κατέληξαν τόσο φρόνιμοι).

Αυτοαποκαλείται η Συμμορία με τις Μπλε Κάλτσες, αν και δεν φοράνε μπλε κάλτσες, όπως λένε οι ίδιοι. Αρχηγός τους είναι ένα κορίτσι, η Ρόζα, και μέλη διάφοροι φίλοι και συμμαθητές, που έχουν έναν κοινό στόχο: ν’ ανακαλύπτουν τα στραβά και τα ανάποδα, να λύνουν μυστήρια, να εντοπίζουν ενόχους κι αλήθειες και να παρεμβαίνουν στα πράγματα με τρόπο πρωτότυπο και παραδειγματικό. Οι περιπέτειες που ζουν, οι λύσεις που δίνουν, ο τρόπος που εμπλέκουν τους μεγάλους – γονείς, δασκάλους κ. ά. – είναι γεμάτα αγωνία, ενδιαφέρον, πρωτοτυπία και ομαδικότητα.

Βιβλιοπωλείο Μετεωρίτης, Φωκίωνος Νέγρη 68, 11361 Αθήνα

Σάββατο 16 Ιουνίου 12:00
Ζήσε τον κήπο και τα πάρκα αλλιώς – Δήμος Αθηναίων
Για όλους

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων πραγματοποιεί για δεύτερη συνεχή χρονιά το πρόγραμμα «Ζήσε τον Κήπο και τα Πάρκα αλλιώς», μεταμορφώνοντας τους πνεύμονες δροσιάς της πόλης σε σημεία συνάντησης πολιτισμού, άθλησης και δημιουργικής μάθησης για όλους. Φέτος, το πρόγραμμα διευρύνεται, και μαζί με τον Εθνικό Κήπο, ο ΟΠΑΝΔΑ δίνει πολιτισμική πνοή στο Πάρκο Ελευθερίας, το Άλσος Παγκρατίου και το Άλσος Προμπονά, εμπλουτίζοντας τους προορισμούς και τις επιλογές των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης για την καλοκαιρινή τους ψυχαγωγία.

12.00 στην παιδική χαρά, παιδιά 6-12 ετών
Collage με φυσικά υλικά, μια μουσειοπαιδαγωγική δράση με οικολογικά μηνύματα για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών

11.00 στο Ηλιακό Ρολόι
Ξενάγηση στον Κήπο με τη συνεργασία του τμήματος Δημοτικού και Ιστορικού Αρχείου δήμου Αθηναίων

19:00 στο Ηλιακό ρολόι
Μελωδίες με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων

Εθνικός Κήπος

Ζήσε τον Κήπο & τα Πάρκα αλλιώς

Σάββατο 15 Ιουνίου, 19.00
Παιχνίδια για οικογένειες – ΚΠΙΣΝ
Παιδιά 5+

Μία διασκεδαστική δραστηριότητα με παιχνίδια ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά και ενήλικες. Οι συνοδοί ενθαρρύνονται να παίξουν και να συνεργαστούν με τα παιδιά τους στο Πάρκο, συμμετέχοντας στα εκπαιδευτικά ερεθίσματά τους και αναπτύσσοντας την ευρηματικότητά τους.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος
ΚΠΙΣΝ, Στίβος

Κυριακή 16 Ιουνίου, 11.00
Η Τεχνόπολη γιορτάζει τα γενέθλιά της – Τεχνόπολη
Για όλη την οικογένεια

H Τεχνόπολη γίνεται 20 χρονών και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους για να το γιορτάσει. Μια μεγάλη γιορτή γεμάτη πολύχρωμα μπαλόνια και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να χορέψουν και να παίξουν.

Έμπειροι παιδαγωγοί, ηθοποιοί και χορευτές σχεδιάζουν ξεχωριστές ομαδικές δραστηριότητες, διαγωνισμούς χορού, χορογραφίες και μουσικοχορευτικά παιχνίδια και κάπως έτσι αυτό το πάρτι θα μείνει αξέχαστο. Κι αν δεν είσαι ακόμη… 20 χρονών, δεν πειράζει. Φέρε μαζί τους γονείς σου.

Μερικές μόνο από τις δράσεις που έχει οργανώσει η Τεχνόπολη είναι:

Ένας κατάσκοπος στο Γκάζι – 11.00, Παιδιά 8-12 ετών

Διαδραστικό παιχνίδι μυστηρίου από την CSIKids για τα παιδιά που αγαπούν τα μυστήρια. Τικ τοκ, τικ τοκ! Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει! Ένας κατάσκοπος έχει βάλει βόμβα σε τέσσερα σημεία της Τεχνόπολης, η οποία κινδυνεύει να καταστραφεί ολοσχερώς. Ποιος είναι αυτός ο κατάσκοπος; Γιατί το έκανε; Και κυρίως, πού βρίσκεται ο μηχανισμός που απενεργοποιεί τις βόμβες;

Ντετέκτιβς του CSI Kids έχουν αποστολή: να μπουν στο μυαλό του κατασκόπου και να μάθουν τα μυστικά του. Θα δώσουν μάχη ενάντια στο χρόνο για να μπορέσουν όλοι μαζί να γιορτάσουν τα 20ά γενέθλιά της Τεχνόπολης. Αν τα καταφέρουν τότε θα είναι αληθινοί ήρωες.
Διάκρεια περίπου 60’.
Σημείο συνάντησης: Αποθήκη

Τούρτα-γλυπτό γενεθλίων – 12.00, Παιδιά 5-10 ετών

Εικαστικό εργαστήριο με τη ζαχαροπλαστική και τον πειραματισμό να είναι πρωταγωνιστές. Τα παιδιά εμπνέονται και δημιουργούν τη δική τους τούρτα – γλυπτό, να γίνουν ζαχαροπλάστες, να πειραματιστούν και να συνθέσουν με ανακυκλώσιμα υλικά την πιο πρωτότυπη τούρτα γενεθλίων. Δεν θα μπορούσαν όμως να λείπουν ψυχοκινητικά παιχνίδια γρίφων, ικανοτήτων, ισορροπίας και άλλες εκπλήξεις στο μεγαλύτερο πάρτι γενεθλίων.

Διάρκεια 60’
Από τη NovelVox
Σημείο συνάντησης: INNOVATHENS

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 3 ετών και άνω μαζί με τους γονείς τους και διαρκεί περίπου 60’.

Κατά τη διάρκεια των Κυριακών στην Τεχνόπολη, η είσοδος στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου είναι ελεύθερη από τις 10.00 έως τις 14.00.

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη με απαραίτητη τηλεφωνική κράτηση
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, 11854 Αθήνα (Γκάζι), +302103460981

Κυριακή 16 Ιουνίου, 11.00
Μια Κυριακή στο Κέντρο της γης
Για όλους

Δράση που απευθύνεται σε όλους και είναι αφιερωμένη στα βιώσιμα αγροδιατροφικά συστήματα, στην υγιεινή διατροφή και τους βιοκαλλιεργητές. Με τη σκέψη πως όλοι μπορούμε να συμβάλλουμε ώστε η τροφή που παράγουμε να διασφαλίζει την ευημερία των αγροτών, την καλή υγεία των καταναλωτών, την προστασία του πλανήτη και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας της Γης μας, η Οργάνωση Γη, συμπράττει με την Med culture και την Agribiomediterraneo Ifoam, το μεγαλύτερο δίκτυο βιοκαλλιεργητών στη Μεσόγειο.

Μαζί, μας προσκαλούν σε μία Κυριακή στο Κέντρο της Γης όπου θα μάθουμε για τους παραδοσιακούς τρόπους παραγωγής της τροφής μας, θα γνωρίσουμε τοπικούς βιοκαλλιεργητές και θα γευτούμε τους εποχικούς καρπούς του λαχανόκηπου της Οργάνωσης Γη.

Φέρτε καπέλα, έχουμε γάντια & αντηλιακό, ελάτε να περάσουμε όμορφα μαζί στη Φύση!

Είσοδος Ελεύθερη
Οργάνωση Γη, Λεωφ. Δημοκρατίας 63, Ίλιον

Κινηματογράφος

Αλαντίν

Νέα κινηματογραφική ταινία για τους μικρούς και μεγάλους φίλους που αν ακόμα δεν είχατε την ευκαιρία να δείτε, τότε σπεύσατε. Μία από τις πιο αγαπημένες ιστορίες στον κόσμο, μία από τις κορυφαίες δημιουργίες της Disney στο κινούμενο σχέδιο, επιστρέφει αυτή τη φορά ως φαντασμαγορική live-action παραγωγή. Ένα πολύχρωμο ταξίδι γεμάτο μαγικές εικόνες, μουσική, τραγούδια, λαμπερές ερμηνείες, γέλιο και συναίσθημα με την υπογραφή της Disney.

Ένας καλόκαρδος κλέφτης έρχεται αντιμέτωπος με το μοχθηρό βεζίρη της πόλης του, ο οποίος θέλει να αποκτήσει ένα μαγικό λυχνάρι, ικανό να πραγματοποιήσει τις βαθύτερες επιθυμίες του. Είναι αυτή τη φορά ο «Aλαντίν», που ακολουθεί την ιστορία του γοητευτικού αλητάκου του δρόμου Aladdin (Mena Massoud), της θαρραλέας και αποφασιστικής Jasmine (Naomi Scott) και του Genie (Will Smith) που μπορεί να είναι και εκείνο που θα ξεκλειδώσει το μέλλον τους.

Σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι με τους: Ναόμι Σκοτ, Μαρβάν Κενζάρι, Μένα Μασούντ, Γουίλ Σμιθ

Δείτε εδώ που παίζεται.