Μέσα στην αναστάτωση της εποχής μας με τον περισσότερο κόσμο να είναι σε καραντίνα οι κλέφτες έργων τέχνης βρήκαν ευκαιρία να δράσουν και η λεία τους αυτή τη φορά είναι ένα έργο του Βαν Γκογκ, που τιτλοφορείται «Ο κήπος του πρεσβύτερου στο Νούενεν την άνοιξη του 1884» και εκλάπη τη Δευτέρα 30 Μαρτίου από το Μουσείο Singer Laren του Άμστερνταμ.

Ο πίνακας – διαστάσεων 25×57 εκατ. – είχε μεταφερθεί στο μουσείο Singer Laren από το μουσείο Groninger την τελευταία περίοδο. Το μουσείο έκλεισε στις 12 Μαρτίου σύμφωνα με τα εθνικά μέτρα της Oλλανδίας για την παύση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η αξία του πίνακα εκτιμάται πως είναι γύρω στα επτά εκατομμύρια ευρώ και οι κλέφτες είχαν ως μοναδικό στόχο αυτό το έργο, καθώς από το μουσείο διαπιστώθηκε ότι δε λείπει άλλο έργο τέχνης. Στον πίνακα διακρίνεται ένα πρόσωπο να στέκεται σε έναν κήπο, ο οποίος περιβάλλεται από δέντρα, ενώ στο βάθος βρίσκεται ο πύργος μίας εκκλησίας.

Μάλιστα, το έργο κλάπηκε την ημέρα που γεννήθηκε ο Βαν Γκογκ πριν από 167 χρόνια. Ο διευθυντής του μουσείου δήλωσε ότι «Αυτό είναι ακριβώς ό,τι δεν θέλετε να συμβεί σε ένα μουσείο που έχει ένα έργο ως δάνειο».

Το έργο ήταν μέρος της έκθεσης Mirror of the Soul, μιας έκθεσης με περισσότερα  από 70 έργα τέχνης Ολλανδών ζωγράφων, ελαιογραφίες, ακουαρέλες και σχέδια του 19ου αιώνα.