Η JK Rowling ανακοίνωσε ότι το νέο παιδικό βιβλίο της, με τίτλο The Ickabog, θα κυκλοφορήσει δωρεάν στο διαδίκτυο. Το βιβλίο ήδη ανέβηκε και τα παιδιά σε όλο τον κόσμο που βρίσκονται σε περιορισμό θα μπορούν να το διαβάσουν δωρεάν μέχρι τον Νοέμβριο, οπότε το βιβλίο θα εκδοθεί κανονικά.

Το καινούργιο παιδικό της βιβλίο είναι ένα παραμύθι «για την αλήθεια και την κατάχρηση εξουσίας» που είχε κρατήσει στο συρτάρι της εδώ και χρόνια. Είναι σε 34 καθημερινές συνέχειες και όπως λέει η ίδια «δεν προορίζεται να διαβαστεί ως απάντηση σε οτιδήποτε συμβαίνει στον κόσμο αυτή τη στιγμή».

«Τα θέματα είναι διαχρονικά και θα μπορούσαν να ισχύουν για οποιαδήποτε εποχή ή οποιαδήποτε χώρα», τόνισε η Rowling, η οποία αυτές τις μέρες επικρίνει την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον για τον χειρισμό του στην υπόθεση του επικεφαλής των συμβούλων του, Ντόμινικ Κάμινγκς, που έσπασε την καραντίνα, την ώρα που εκατομμύρια Βρετανοί είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Η Rowling όταν είχε αναφερθεί στην ιστορία της στο παρελθόν, την περιέγραψε το 2009 ως «πολιτικό παραμύθι … για ελαφρώς μικρότερα παιδιά». Αρχικά σχεδίαζε να το δημοσιεύσει μετά το τελευταίο βιβλίο της σειράς Χάρι Πότερ. Αντ’ αυτού, συνέχισε να γράφει μυθιστορήματα ενηλίκων, όπως το The Casual Vacancy, και το The Cuckoo’s Calling με το ψευδώνυμό της Robert Galbraith. Είπε ότι αποφάσισε να «απομακρυνθεί από τα παιδικά βιβλία για λίγο» και κράτησε το πρώτο προσχέδιο του Ickabog στη σοφίτα της.

Το βιβλίο είναι κατάλληλο για παιδιά άνω των 7 ετών και η Rowling ζητά να στείλουν εικονογραφήσεις από κάθε κεφάλαιο για να τις συμπεριλάβει στο βιβλίο που θα εκδοθεί τον Νοέμβριο.

Μπορείτε να διαβάσετε [στα αγγλικά] τα κεφάλαια του βιβλίου εδώ