Το Stufish σχεδιάζει το κάθετο θέατρο για τη «νέα εποχή χώρων παραστάσεων» με έμπνευση από την πανδημία και τις κοινωνικές αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται ως απάντηση στην πανδημία του κορωνοϊού.

Η ιδέα δημιουργήθηκε για το The Vertical Theatre Group, το οποίο ιδρύθηκε από τους αρχιτέκτονες χώρων ψυχαγωγίας Stufish μαζί με αρκετούς σκηνοθέτες και παραγωγούς θεάτρου. Ονομάστηκε Vertical Theatre και στοχεύει να είναι ένας αναδυόμενος χώρος για τη «νέα εποχή των χώρων περφόρμανς», ενώ ισχύουν κανονισμοί κοινωνικής απόστασης και όταν περάσει η πανδημία.

Vertical Theatre Group

Vertical Theatre Group

«Αρχικά, η ιδέα αφορούσε τη διατήρηση των παραστατικών τεχνών ζωντανή δημιουργώντας ένα χώρο που θα μπορούσε να “αναδυθεί” σε πόλεις της χώρας και να προγραμματιστεί και να διευθύνεται από εκείνους που έχουν μείνει εκτός εργασίας από το κλείσιμο των τοπικών θεάτρων και ζωντανών χώρων ψυχαγωγίας», δήλωσε Holly Gilliam, σκηνοθέτης στο The Vertical Theatre Group.

Vertical Theatre Group

Vertical Theatre Group

«Καθώς ο σχεδιασμός άρχισε να διαμορφώνεται, αποφασίσαμε να διευρύνουμε την προσέγγισή μας και να δημιουργήσουμε έναν εμπορικά βιώσιμο χώρο για ζωντανή ψυχαγωγία τώρα, γεννημένο σε έναν κόσμο κοινωνικής απόστασης, καθώς και να είναι ένας καινοτόμος νέος χώρος που θα παρέχει χώρο για όλα τα επίπεδα ζωντανής ψυχαγωγίας στο μέλλον», είπαν οι δημιουργοί.

Ο πλήρως αποσυναρμολογούμενος, ανεξάρτητος χώρος σχεδιάστηκε για να επιτρέπει σε 1.200 έως 2.400 άτομα να παρακολουθούν μια μεγάλη ποικιλία ζωντανών παραστάσεων, όπως θέατρο, ζωντανή μουσική, σπορ, κωμωδία ή ακόμα και τσίρκο, σε ένα κοινωνικά απομακρυσμένο περιβάλλον.

Vertical Theatre Group

Vertical Theatre Group

Μια κεντρική σκηνή θα περιβάλλεται από μια τετραώροφη δομή που υποστηρίζει πολλαπλά μπαλκόνια που θα κυκλώνουν το κτίριο.

Αν και ο χώρος θα καλύπτεται από στέγη, θα έχει ανοιχτές πλευρές που θα επιτρέπουν τη βέλτιστη ροή αέρα και φυσικό αερισμό. Συνδυάζει τα πλεονεκτήματα εξαερισμού ενός υπαίθριου χώρου με τους μηχανισμούς ενός εσωτερικού χώρου.