Ένα γαλλικό αρχοντικό που χρονολογείται από το 1642 στην καρδιά της Προβηγκίας στην πόλη Πελισάν, το περίφημο «αρχοντικό Μορό» επεκτάθηκε και ανακαινίστηκε για να δημιουργηθεί μια νέα βιβλιοθήκη πολυμέσων και ένα αστικό πάρκο για να το απολαύσουν οι πολίτες.

Με το συγκεκριμένο έργο επιτυγχάνεται ένας διάλογος μεταξύ δύο ξεχωριστών αρχιτεκτονικών στιλ, ενώ η επέκταση αυτή αξιοποιεί και δεν κυριαρχεί στο αρχικό στιλ του 17ου αιώνα, αλλά αρμονικά συνδέεται μαζί του, με τη διαφορά ύψους, που δημιουργεί μια διακριτική αντίθεση.

Ένα ακόμα βασικό μέλημα της αρχιτεκτονικής μελέτης και της κατασκευής ήταν η χρήση τοπικών υλικών στη δόμηση ώστε να υπάρχει αρμονία και με τη γη και το περιβάλλον.

Μέσα στο παλιό αρχοντικό κρατήθηκε η χωροταξική δομή ενώ τα δωμάτια που επικοινωνούν δημιουργούν μια εσωτερική οργάνωση της βιβλιοθήκης των πολυμέσων. Αντίθετα, η διάταξη της νέας επέκτασης είναι τοποθετημένη γύρω από μεγάλους, ευέλικτους χώρους συνάντησης και διαβούλευσης σε δύο ορόφους. Ο πρώτος όροφος της επέκτασης έχει θέα προς το πάρκο προσκαλώντας τους αναγνώστες να βυθιστούν στο τοπίο. Ο επάνω όροφος προσφέρει μια εντελώς διαφορετική εμπειρία καθώς περικυκλώνει ένα αιωνόβιο δέντρο στη μέση του χώρου.