Την περασμένη δεκαετία, τα συγκροτήματα των ακινήτων στην αναπτυσσόμενη  γειτονιά Wynwood του Μαϊάμι χρησίμευσαν ως εξωτερικοί καμβάδες για χιλιάδες καλλιτέχνες του δρόμου.

Σήμερα, η περιοχή έχει γίνει μια μίνι Μέκκα του γκράφιτι με τους ιnstagrammers όλου του κόσμου να απαθανατίζουν τα έργα των καλλιτεχνών. Όμως το Μαϊάμι θα έχει και το δικό του μουσείο γκράφιτι που είναι το πρώτο στον κόσμο αφιερωμένο σε αυτή την τέχνη, ένας τόπος στον οποίο οι άνθρωποι θα φτάνουν προκειμένου να μάθουν μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία.

Ο ιδρυτής του, Alan Ket, ένας βετεράνος του είδους πίστεψε στην αναγκαιότητα ενός τέτοιου μουσείου που καταγράφει την 60χρονη ιστορία του κινήματος. Ο ιδρυτής του ξεκίνησε με την ανάθεση 11 τοιχογραφιών για την πρόσοψη του κτιρίου, συμπεριλαμβανομένων των έργων των Slick, Shoe, Abstrk και Entes. Στο μουσείο δυο επιπλέον αίθουσες θα φιλοξενούν εκθέσεις από σύγχρονους καλλιτέχνες, ενώ το πολύ ενδιαφέρον είναι φυσικά ένα κατάστημα με είδη δώρων με παιχνίδια που έχουν σχεδιαστεί από καλλιτέχνες, αφίσες και ρούχα.

Για τον ιδρυτή του μουσείου η τοποθέτηση γκράφιτι σε ένα μόνιμο χώρο δεν αντιστέκεται στο πνεύμα της μορφής της τέχνης, ενώ η τέχνη αυτή έχει αποδειχθεί τελικά ότι δεν είναι εφήμερη, καθώς συνδέεται με ιστορίες μεγάλων καλλιτεχνών, αλλά και είναι αποτέλεσμα της καταπίεσης εναντίον των καλλιτεχνών που υιοθέτησαν τις πόλεις σαν καμβάδες των έργων τους.

Και όσο η τέχνη αυτή δεν σβήνεται θα διαρκεί για πάντα. Το μουσείο αυτό είναι ένας τρόπος να μάθουν όλοι την ιστορία του γκράφιτι στην οποία διέπρεψαν καλλιτέχνες όπως ο Μπασκιά και ο Κιθ Χάρινγκ, αλλά και να τιμηθεί η αξία και η σημασία τους μαθαίνοντας πράγματα που η ιστορία της τέχνης και τα σχολεία δεν διδάσκουν.