Το Μουσείο Ολοκαυτώματος και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Ντάλας έχει πλέον μια λαμπερή στέγη από χαλκό που λαμπυρίζει την ημέρα και τη νύχτα συμβολίζοντας «τη δύναμη εκείνων που έχουν αντέξει στην αδικία». Το μουσείο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης στην ιστορική περιοχή West End.

Η αρχιτεκτονική εταιρεία Omniplan δημιούργησε ένα κτίριο σε σχήμα U γύρω από μια εξωτερική αυλή. Η εταιρεία, η οποία εδρεύει στην πόλη, χρησιμοποίησε πλακάκια από σκούρο σίδερο για να σχηματίσει το μεγαλύτερο μέρος του μουείου ενώ οι επάνω όροφοι είναι επενδυμένοι με χαλκό.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν συμβολίζουν το καθένα κάτι ξεχωριστό. Τα σκούρα πλακάκια συνδέονται με το περιεχόμενο του μουσείου, αναμνήσεις και τεκμήρια μιας σκοτεινής εποχής της ανθρωπότητας. Το σκοτεινό τούβλο απεικονίζει το επίσημο περιεχόμενο αυτού που θα βιώσει ο θεατής λένε οι αρχιτέκτονες του έργου. Η αποστολή του μουσείου είναι να προωθήσει τα ανθρώπινα δικαιώματα και να διδάξει το Ολοκαύτωμα, στο οποίο έξι εκατομμύρια Εβραίοι και πέντε εκατομμύρια άλλοι πολίτες στην Ευρώπη έχασαν τη ζωή τους.

Κανένα κτίριο δεν είναι δυνατόν να αντιπροσωπεύσει την αδικία που υπέστησαν εκατομμύρια άνθρωποι κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος. Μπορεί όμως να υπάρχουν μουσεία μέσα στα οποία παρουσιάζονται ουσιαστικά, οι επιπτώσεις, η ανθρώπινη εμπειρία και μια πραγματικότητα που μπορεί να επηρεάσει τις κοινωνικές αλλαγές.

Τα υλικά χρησιμοποιήθηκαν και ως υπενθύμιση για να επικοινωνηθεί η ανθεκτικότητα ορισμένων κοινοτήτων που υπέφεραν λόγω μίσους και προκαταλήψεων. Στα εκθέματα περιλαμβάνονται 120 μαρτυρίες επιζώντων από το Ολοκαύτωμα και τα δωμάτια ποικίλλουν από σκοτεινούς έως περισσότερο φωτεινούς χώρους.