«Το καλλιτεχνικό έργο Earth Speakr προσκαλεί τα παιδιά να υπερασπιστούν τον πλανήτη, εκφράζοντας είτε ανησυχία είτε ελπίδα. Με το Earth Speakr app, μπορούν να εκφραστούν με οποιαδήποτε επιλογή στο τοπικό περιβάλλον. Το έργο συλλέγει τις φωνές των παιδιών και ενισχύει αυτό που έχουν να πουν. Εμείς – ως ενήλικες, παγκόσμιοι ηγέτες και πολιτικοί, πρέπει να ακούσουμε τα δημιουργικά μνήματα και να τους πάρουμε στα σοβαρά»:

Με αυτά τα λόγια ο παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης και ένας από τους πιο ευαισθητοποιημένους στα ζητήματα του περιβάλλοντος Όλαφουρ Ελίασον μιλά για την πλατφόρμα www.earthspeakr.art όπου ενισχύονται οι ιδέες των παιδιών και προσκαλεί τους ενήλικες αυτούς που αποφασίζουν για το μέλλον του πλανήτη και τους παγκόσμιoυς ηγέτες να ακούσουν τα παιδιά.

Στο www.earthspeakr.art οι ενήλικες μπορούν να δείξουν ότι τα μηνύματα τους έχουν ακουστεί δημιουργώντας loudspeakers. Τα loudspeakers μπορούν να τοποθετηθούν παντού σε εικονικoύς χάρτες- σε δημόσιες πλατείες, πάρκα, πάνω από πολιτικά κτίρια προκειμένου να ενθαρρύνουν και τους άλλους να ακούσουν. Τα μηνύματα από το earth speaker θα προβάλλονται και στις Βρυξέλλες στο κτίριο Justus Lipsuis και στο κτίριο Europa, στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο, καθώς και στο Βερολίνο στο Lichthof του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εξωτερικών.

Το Earth Speakr είναι ένα νέο διαδραστικό καλλιτεχνικό έργo του Όλαφουρ Ελίασον που ενισχύει τις απόψεις των παιδιών για τη βιωσιμότητα και το μέλλον του πλανήτη. Προσκαλεί τους ενήλικες, αυτούς που αποφασίζουν για το μέλλον του πλανήτη και τους παγκόσμιους ηγέτες να ακούσουν τι έχουν να τους πουν τα παιδιά. Το Earth Speakr χρησιμοποιεί επαυξημένη πραγματικότητα και περιλαμβάνει μια δωρεάν εφαρμογή καθώς και website σε πολλές γλώσσες και στα ελληνικά και είναι προσβάσιμο από οπουδήποτε στον κόσμο. Λανσάρεται ήδη, προσκαλώντας τα παιδιά σε όλο τον κόσμο να δημιουργήσουν συλλογικά ένα έργο τέχνης και να μιλήσουν για το μέλλον του πλανήτη μας.

Ένα έργο που ξεκίνησε ο δανικής και ισλανδικής καταγωγής καλλιτέχνης, το Earth Speakr, περιλαμβάνει ένα app, μια ιστοσελίδα, φυσικές παρουσιάσεις και άλλες μορφές που αποτελούν το κεντρικό πυλώνα του πολιτιστικού προγράμματος επ’ ευκαιρία της Γερμανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το 2020. Είναι δωρεάν και προωθεί τη συνεργασία και την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών μεταξύ ανθρώπων όλων των ηλικιών σε όλη την Ευρώπη σχετικά με την αλλαγή του κλίματος και το μέλλον του πλανήτη.