Δυο κορυφαίοι αρχιτέκτονες, ο Álvaro Siza και ο Carlos Castanheira ολοκλήρωσαν ένα μουσείο στο Ningbo της Κίνας που η θέα του κόβει την ανάσα.

Χωρίς παράθυρα, οι τοίχοι καλύπτονται από ένα μαύρο κυματοειδές μέταλλο και δημιουργούν έναν όγκο που μοιάζει με ένα πελώριο πλωτό αντικείμενο στις όχθες της λίμνης Dongqian. Το μινιμαλιστικό μουσείο που σχεδιάστηκε από τον βραβευμένο με βραβείο Pritzker, Siza και τον Πορτογάλο αρχιτέκτονα Castanheira κρύβει πίσω από τον όγκο του απροσδόκητα φωτεινούς και μεγάλους χώρους κι ένα λαβύρινθο από ράμπες και ολόλευκες αίθουσες τέχνης.

Το μουσείο μοιάζει να αιωρείται και το σχήμα του είναι κομψό και μυστηριώδες. Το μουσείο τέχνης και εκπαίδευσης Humao (MoAE) 5.300 τετραγωνικών μέτρων διαθέτει και μια σχεδόν κρυφή είσοδο που ανοίγει σε απροσδόκητα φωτεινούς εσωτερικούς χώρους, ενώ στην καρδιά του δημιουργείται μια ενδιαφέρουσα μεγάλη αντίθεση με την όψη του. Η έντονη αντίθεση μεταξύ του εξωτερικού και του εσωτερικού του μουσείου έχει ως στόχο να δώσει στους επισκέπτες την αίσθηση ότι «απελευθερώνονται σε ένα τεράστιο χώρο» κατά την είσοδό τους. Το φυσικό φως μπαίνει και διαχέεται στο μουσείο από ένα μεγάλο άνοιγμα στο επίπεδο της στέγης στην οποία υπάρχει ένα καφέ και εστιατόριο με θέα στον εκπληκτικό ορίζοντα με θέα τη λίμνη.