Η αρχιτεκτονική εταιρεία Snøhetta παρουσίασε τα τελικά της σχέδια για ένα παιδικό μουσείο στο Ελ Πάσο του Τέξας. Το κτίριο «που μοιάζει με σύννεφο», το οποίο ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου 2020, εκτείνεται σε 6.500 τετραγωνικά μέτρα και χωρίζεται σε τέσσερα τμήματα, ενώ φιλοδοξεί να γίνει ένας κόμβος για τις οικογένειες της περιοχής με σκοπό να μεγιστοποιήσει το ανοιχτό και ευφάνταστο παιχνίδι και την εξερεύνηση.

Το μουσείο βρίσκεται στην καρδιά των καλλιτεχνικών κέντρων της περιοχής και είναι ένα κτίριο τυλιγμένο σε γυαλί προσφέροντας ελκυστική εσωτερική θέα στους περαστικούς.

Ο ανοιχτός και φωτεινός πρώτος όροφος προορίζεται για εκθέσεις δωρεάν προς το κοινό, ένα καφέ και την είσοδο σε ένα μαθησιακό τοπίο με ένα ψηλό αίθριο που θα προσφέρεται μέσω των κατασκευών για αναρριχήσεις, με μονοπάτια που μπορούν να φιλοξενήσουν πολλές μορφές πρόσβασης και ποικίλες ανάγκες κινητικότητας.

Στο ανατολικό άκρο του κτηρίου, ένας κήπος με βεράντα δημιουργεί μια σειρά από εξωτερικά δωμάτια, το καθένα με ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Εδώ, οι οικογένειες μπορούν να απολαύσουν ανάπαυλα στον ήλιο δίπλα σε ένα σκιερό άλσος από δέντρα και μια παιδική χαρά με παιχνίδια στο νερό.

Τόπος παιχνιδιού αλλά και τόπος ηρεμίας και γαλήνης το νέο αυτό μουσείο θα είναι και ένα πόλος επιμόρφωσης και εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τα παιδιά της πόλης.