Πολιτιστικός κόμβος και ορόσημο, το μουσείο design iADC στην πόλη Shenzhen της Κίνας, έρχεται να συμπληρώσει ένα πλήθος έργων που έχουν αναμορφώσει την περιοχή και την έχουν μεταμορφώσει σε πολιτιστικό κέντρο μεγάλης σημασίας.

Το νέο μουσείο είναι μέρος ενός μεγάλου σχεδίου για την «πόλη της τέχνης» και βρίσκεται δίπλα σε μια ομάδα πρόσφατα χτισμένων χώρων για τις τέχνες – που συνδέει ένα σύμπλεγμα στούντιο, γκαλερί, σχολείων και εκθεσιακών χώρων σε μια ενοποιημένη πολιτιστική περιοχή. Πρόκειται για ένα από τα έργα μεγάλης πνοής στην Κίνα και από τα μεγαλύτερα κατασκευαστικά πολιτιστικά έργα.

Σκοπός του μουσείου είναι να είναι συνδεδεμένο με ένα δίκτυο δημόσιων χώρων που οργανώνουν το περιβάλλον σε μια συνεκτική γειτονιά με επίκεντρο το μουσείο.

Ένας ζωντανός συνδυασμός χρήσεων αναπτύσσει τους δεσμούς της κοινότητας με το μουσείο, ενώ η σύμπλευση του μουσείου με τη γειτονιά, η οποία το φιλοξενεί κάνει τα δυο μέρη ως πόλους να αναπτύσσονται παράλληλα με την πάροδο του χρόνου. Μαζί ορίζουν την περιοχή, η οποία δεν είχε ιστορία ή αίσθηση ταυτότητας – ως σημαντικό προορισμό για τις τέχνες.

Η πλατεία που δημιουργείται γύρω από το μουσείο γίνεται το νέο επίκεντρο της γειτονιάς, ενώ βυθισμένες στη γη αυλές συνδέονται με το υπόγειο του μουσείου ενώ δεσπόζει στο από πάνω όροφο το διαφανές κτίριο. Από την είσοδο, οι επισκέπτες μπαίνουν στις μεγάλες αίθουσες του μουσείου που χωρίζεται σε δύο πτέρυγες: η μία παρουσιάζει κινεζική τέχνη, η άλλη εκθέσεις σύγχρονου design- που αλληλοσυνδέονται γύρω από μια κεντρική σκάλα.