Στο κέντρο του Λονδίνου, κοντά στην Oxford Street για να προσελκύσει τους ανθρώπους και πέρα από το ιστορικό και πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο του Λονδίνου μετά την πανδημία του κορωνοϊού, ένας υπέροχος καταπράσινος λόφος θα κάνει την εμφάνισή του κάνοντας πιο φιλικό και ευχάριστο το περιβάλλον.

Με την επωνυμία Marble Arch Hill, η κατασκευή ύψους 25 μέτρων θα ανοίξει τον Ιούλιο και θα προσφέρει «σπάνια θέα» στη Marble Arch – μια θριαμβευτική αψίδα του 19ου αιώνα που σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα John Nash – καθώς και το Hyde Park.

Marble Arch του Λονδίνου

Σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες του MVRDV ως νεύμα στην ιστορία της περιοχής καθώς ήταν προηγουμένως μέρος του παρακείμενου Hyde Park πριν απομονωθεί και προσαρμοστεί σε μια μεγάλη νησίδα κυκλοφορίας τη δεκαετία του 1960. Το οικολογικό αυτό έργο θα δώσει ώθηση και μια νέα πνοή σε μια ιδιαίτερα αναγνωρίσιμη τοποθεσία στο Λονδίνο και θα «διορθώσει» κάποια λάθη που έγιναν με τον περιορισμό του πρασίνου και την πυκνή δόμηση της δεκαετίας του ’60 στο Λονδίνο.

Το έργο είναι μια ανάθεση στο γραφείο MVRDV από το Δημοτικό Συμβούλιο του Γουέστμινστερ ως απάντηση στις επιπτώσεις της πανδημίας κορωνοϊού στην Oxford Street, μια πολυσύχναστη εμπορική περιοχή κοντά στο Marble Arch.

Marble Arch του Λονδίνου

Η εγκατάσταση αναμένεται να ενθαρρύνει τους επισκέπτες να επιστρέψουν στον δρόμο μετά την ελάφρυνση των περιορισμών κλειδώματος της κυβέρνησης δημιουργώντας νέο ενδιαφέρον για την περιοχή.

Μόλις ολοκληρωθεί, θα μοιάζει με την πρόταση του MVRDV για το Serpentine Pavilion του 2004, το οποίο σχεδιάστηκε ως τεράστιο τεχνητό βουνό γύρω από το Serpentine Gallery, αλλά δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ λόγω του κόστους.

Marble Arch του Λονδίνου

Καθώς η εγκατάσταση είναι προσωρινή, ο στόχος του MVRDV είναι να παράγει όσο το δυνατόν λιγότερα απόβλητα. Το ικρίωμα θα αποσυναρμολογηθεί και θα ξαναχρησιμοποιηθεί εύκολα, ενώ τα στρώματα από ξύλο, χώμα, γρασίδι και δέντρα θα ξαναχρησιμοποιηθούν σε κοντινούς κήπους και πάρκα.

Marble Arch του Λονδίνου

Μόλις ολοκληρωθεί, μια ενιαία συνεχής διαδρομή θα καταλήξει και γύρω από τον λόφο για να καθοδηγήσει τους επισκέπτες στην κορυφή του. Στη συνέχεια, οι επισκέπτες θα κατεβούν πίσω μέσω μιας αίθουσας μέσα στο κούφιο κέντρο της, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για εκδηλώσεις και εκθέσεις.