Η Disney φαίνεται να μας δείχνει για μια ακόμη φορά το ξεχωριστό της ταλέντο στη δημιουργία μαγικών ιστοριών. Μπορεί κάποιες φορές να έχει χάσει για λίγο τη μαγική συνταγή της αλλά της το συγχωρούμε. Και τώρα έρχεται με μια νέα ταινία να μας θυμίσει και πάλι το λαμπερό της πρόσωπο που συγκινεί δεκαετίες τώρα μικρούς και μεγάλους.

Η νέα ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney “Encanto” με πρωταγωνίστρια την Mirabel, που τη φωνή της δανείζει η Stephanie Beatriz του Brooklyn Nine-Nine, ενώ σκηνοθετικά έχουν αναλάβει τα ηνία οι Jared Bush και Byron Howard του εξαιρετικού και αξέχαστου Zootopia, είναι η 60η ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney Animation Studios.

© 2021 Disney. All Rights Reserved.

Η Casita είναι ένα χαριτωμένo πολύχρωμο, και «έξυπνο» σπίτι όπως κανένα άλλο σε μια πόλη γεμάτη ζωή, σε ένα φανταστικό μέρος που λέγεται Encanto και φιλοξενεί μια ευτυχισμένη, ασυνήθιστη οικογένεια, την οικογένεια των Madrigal. Η Casita, μιλάει σε μια δική της γλώσσα μαγική, παίζοντας πιάνο με τα πλακάκια του δαπέδου, χτυπάει ρυθμικά παλαμάκια και τα παραθυρόφυλλά του έχουν το δικο τους χορευτικό ρυθμό βοηθώντας τη ζωή μέσα του να έχει μια τάξη.

Από την άλλη μεριά, τηρεί με μεγάλη συνέπεια και σεβασμό της παραδόσεις της. Έτσι όταν κάποιος μέσα στο σπίτι ενηλικιώνεται η Casita του προσφέρει ένα μοναδικό δώρο, μια ειδική, μαγική και θεραπευτική ικανότητα. Έτσι όλα τα παιδιά είναι ευλογημένα με το δικό τους χάρισμα, εκτός από την Mirabel.

Όταν όμως  μια ημέρα η Mirabel αντιλαμβάνεται ότι το μέλλον της μαγείας αυτής βρίσκεται σε κίνδυνο, θα αναλάβει μια σημαντική αποστολή ώστε να αποφευχθεί το χειρότερο. Έτσι η Mirabel μπορεί να είναι η μοναδική ελπίδα διάσωσης της μαγείας. «Με χάρισμα ή όχι, είμαι τόσο ξεχωριστή όσο η υπόλοιπη οικογένειά μου», λέει η Mirabel.

© 2021 Disney. All Rights Reserved.

© 2021 Disney. All Rights Reserved.

© 2021 Disney. All Rights Reserved.

Η εξωτερική εμφάνιση των πρωταγωνιστών, -οι τόνοι του δέρματος των μελών της οικογένειας Madrigal κυμαίνονται από πιο ανοιχτόχρωμες έως πιο σκούρες, τα παραδοσιακά κοστούμια αλλά και η μαγευτική μουσική ταινίας του συνθέτη Lin-Manuel Miranda, (στο παρελθόν έχει γράψει τη μουσική για την ταινία Moana / Βαϊάνα) που συνδυάζει salsa, bachata και hip-hop με παραδοσιακά λαϊκά όργανα από την Κολομβία είναι στοιχεία που επιδεικνύουν περίτρανα πως στη νέα ταινία “Encanto” υπάρχει μια ισχυρή δέσμευση και σεβασμός για τον λατίνο πολιτισμό σε όλες τις διαστάσεις του.

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται οι: Έλενα Δελακούρα, Κωνσταντίνα Κορδούλη, Νίνα Μαζάνη, Θάνος Λέκκας, Μαρία Κοσμάτου, Αποστόλη Ψυχράμης, Βίνα Παπαδοπούλου, Ερασμία Μαρκίδη & Κωνσταντίνος Ρεπάνης.

Η ταινία κυκλοφορεί τις επόμενες ημέρες στις κινηματογραφικές αίθουσες από τη Feelgood.

«Ενκάντο: Ένας κόσμος μαγικός» από 25 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους