Η πόλη Σάρλοτ, η μεγαλύτερη πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας και έδρα της κομητείας Μέκλεμπεργκ. Με ένα εκατομμύριο κατοίκους η πόλη είναι ένα σημαντικό οικονομικό κέντρο των ΗΠΑ και το δεύτερο μεγαλύτερο τραπεζικό κέντρο στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τη Νέα Υόρκη, έδρα της Τράπεζας της Αμερικής.

Αποκτά μια νέα βιβλιοθήκη, που θα κατασκευαστεί στην καρδιά της πόλης και σκοπεύει να γίνει ένα νέο πολιτιστικό ορόσημο για την περιοχή και την κοινότητα. Δέκα χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, πέντε όροφοι διατίθενται για ένα «νέο δημόσιο κέντρο γνώσεων» και για ένα σύγχρονο αστικό περιβάλλον. Μέσα στο κέντρο της πόλης και στη διασταύρωση δυο κεντρικών δρόμων, η αρχιτεκτονική της μορφή δημιουργεί ένα σχήμα αξιοπρόσεκτο, μια πρόσκληση που ενεργεί ως σημείο συνάντησης της κοινότητας από το ισόγειο δημόσιο χώρο. Σε διάλογο με τον δρόμο το ισόγειο, σε μεγαλύτερη ησυχία οι επάνω όροφοι για τους μελετητές και τους αναγνώστες. Ο διάλογος με τον κόσμο της πόλης θα είναι διαρκής μέσα από τους διαφανείς τοίχους της βιβλιοθήκης.

Το πρόγραμμα της θα είναι πλούσιο και διαρκές και θα προσφέρει μια ποικιλία εκδηλώσεων στους χώρους της που αποσκοπούν να καταστήσουν τη βιβλιοθήκη Charlotte γέφυρα μεταξύ του παρελθόντος, του παρόντος και του ταχέως εξελισσόμενου μέλλοντος της πόλης. Στα χαμηλότερα επίπεδα του κτιρίου, οι λειτουργίες περιλαμβάνουν καφέ, θέατρο, κέντρο εκπαίδευσης, κέντρο τεχνολογίας, εργαστήριο πληροφορικής, εργαστήριο ψηφιακής απεικόνισης και στούντιο ηχογραφήσεων.