Με αφορμή το σημαντικό ιστορικό γεγονός της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την κήρυξη της επανάστασης και την ανεξαρτησία του Ελληνικού Κράτους, το FANTASY FESTIVAL διοργανώνει διαγωνισμό διηγήματος και εικονογράφησης και προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους συγγραφείς να λάβουν μέρος γράφοντας ένα διήγημα φαντασίας που θα ξεδιπλώνει τη δημιουργικότητα και το ταλέντο τους και θα αναδεικνύει την κάτωθι θεματική:

Επανάσταση Τώρα! / Revolution is now! με το εξής σκεπτικό:

Στα ατέλειωτα όρια της φαντασίας… Εξερευνούμε την έννοια της ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ως ιδέα, ως κοινωνικό φαινόμενο που μπορεί να μεταβάλει μια παγιωμένη κατάσταση που θεωρείται δεσμευτική ή/και καταπιεστική, ως ριζική καινοτομία, ως εφηβική έξαψη, κτλ. Ψάχνουμε την ψυχική δύναμη και τη θέληση που πηγάζει μέσα από τον άνθρωπο και μπορεί να αλλάξει ολοσχερώς τη ζωή του και τις σαρωτικές συνέπειες που επιφέρει μια εκ βάθρων μεταβολή…

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 και έχει καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής και υποβολής έργων την Κυριακή 25 Απριλίου και ώρα 23:59. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι δωρεάν και γίνεται ηλεκτρονικά μέσα από αυτή τη σελίδα.

Tα έργα θα αξιολογήσει τριμελής επιτροπή. Τα ονόματα των μελών θα παραμείνουν  μυστικά και θα ανακοινωθούν στην τελετή απονομής. Η κριτική επιτροπή θα επιλέξει και θα κατατάξει τα 10 καλύτερα διηγήματα που θα αποσταλούν.

Στους 3 πρώτους διακριθέντες θα απονεμηθούν τα χρηματικά έπαθλα ενώ τα δέκα (10) καλύτερα διηγήματα θα συμπεριληφθούν σε βιβλίο συλλογής διηγημάτων που θα εκδοθεί από τους διοργανωτές. Οι διακριθέντες θα λάβουν δωρεάν δύο (2) αντίτυπα του βιβλίου.

Οι 10 φιναλίστ θα ενημερωθούν για τη διάκριση τους με προσωπικό email.