Τέλος έχει σημάνει για τα κλασικά έργα, τουλάχιστον για αυτά που ανεβαίνουν σε κρατικά θέατρα. Aυτή είναι η τελευταία απαγόρευση του Ερντογάν, ο οποίος ισχυρίζεται πως έτσι θα ενισχύσει την «εθνικοπατριωτικής συνείδηση του λαού».

Ο διευθυντής των Κρατικών θεάτρων της Τουρκίας, διορισμένος από το 2014 από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της χώρας δήλωσε ότι στο ρεπερτόριο των θεάτρων θα υπάρχουν μόνο Τούρκοι συγγραφείς που θεωρούνται πατριώτες, αφήνοντας έκπληκτη και θυμωμένη την καλλιτεχνική κοινότητα στην Τουρκία.

Ανάμεσα στις παραγωγές που ακυρώθηκαν βρίσκονται έργα του Σαίξπηρ όπως τα Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Άμλετ και Μπακμπέθ. Στη λίστα των απαγορευμένων έργων είναι αυτά των Τσέχοφ, Μπρεχτ, ο ​​Κάρλο Γκολντόνι και Ντάριο Φο. Είχε δηλώσει πως «είναι υπέροχο να είσαι σε μια λίστα με τόσο μεγάλους συγγραφείς, όσο υπέροχο είναι να σκεφτεί κάποιος ότι οι συγγραφείς είναι η αιτία των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Τουρκία».

Ο Ερντογάν εγκαινίασε επισήμως το μουσείο της Τροίας και είχε μια ακόμα ευκαιρία να διαφημίσει το πολιτιστικό προϊόν της χώρας του, ενώ οι Τούρκοι καλλιτέχνες ολοένα διατυπώνουν τις αντιθέσεις τους στις πρακτικές του καθεστώτος. Εκτός από τα έργα τέχνης, τα θεατρικά έργα και τα βιβλία στη λίστα με τα απαγορευμένα των οποίων η μετάδοση έχει σταματήσει βρίσκονται και 208 τραγούδια, εκ των οποίων 142 στην τουρκική γλώσσα και 66 στην κουρδική.