«Σε αυτή την αβέβαιη εποχή και καθώς οι παραγωγές και τα γεγονότα αναβάλλονται στη Βασιλική Όπερα και σε όλο τον κόσμο, προσφέρουμε ένα πρόγραμμα ελεύθερων εκπομπών και ζωντανών περιεχομένων που το κοινό μπορεί να έχει δωρεάν πρόσβαση οπουδήποτε, ανά πάσα στιγμή σε ολόκληρο τον κόσμο, και όπερα σε κάθε σπίτι και κάθε συσκευή». Με αυτό το σημείωμα η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου παρουσιάζει την όπερα Così fan tutte του Μότσαρτ σε μια εξαιρετική εκδοχή.

Η όπερα σε δύο πράξεις του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ είναι γραμμένη πάνω σε λιμπρέτο του Λορέντσο ντα Πόντε. Αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της όπερας μπούφα, δηλαδή της ιταλικής εύθυμης όπερας.

Το έργο αφηγείται μια πολύ τολμηρή – για τα δεδομένα της εποχής – ιστορία ανταλλαγής ερωτικών συντρόφων. Μολονότι στην πρεμιέρα (1790) γνώρισε θετική υποδοχή από το βιεννέζικο ακροατήριο, οι παραγωγοί επί ενάμιση αιώνα το θεωρούσαν «επικίνδυνο» για την κυρίαρχη ηθική και είτε απέφευγαν να το ανεβάσουν, ή προτιμούσαν μια πιο «αφυδατωμένη» εκδοχή. Έπρεπε να φτάσει η δεκαετία του 1950 για να ξαναβρεί τη θέση του στο οπερατικό ρεπερτόριο, όμως από τότε αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς και πολυπαιγμένες όπερες.