Σε όποιο τόπο και αν ζείτε εμπνευστείτε από τη σχέση σας με αυτόν και διηγηθείτε νέες μορφές οικειότητας στους  εξωτερικούς του χώρους. Πόσο αυθεντικοί είμαστε έξω από τα όρια του «οικείου σπιτιού», πόσο ζούμε το δημόσιο χώρο ως κομμάτι της καθημερινής μας ιστορίας;

Καλλιτέχνες καλούνται να στείλουν τα έργα τους : Στιγμιότυπα, ιστορίες, φανταστικές & πραγματικές, ιδεατές & σουρεαλιστικές, επιθυμητές & διφορούμενες, χιουμοριστικές & δραματικές, προσωπικές & συλλογικές, όλες θα διαπραγματεύονται τον άνθρωπο ως οντότητα σωματική και τη σχέση του με το εξωτερικό περιβάλλον ως το φυσικό σκηνικό του.

Η Ερμούπολη, χώρος συνάντησης για διαφορετικές ομάδες και κοινότητες, θα υποδεχτεί τη νέα παραγωγή του Eye’s Walk Digital σε απρόβλεπτα μέρη του δημόσιου χώρου της: σε παλαιά νεοκλασικά, σε πλατείες, σε στενά , σε ερειπωμένα εργοστάσια, σε αγκυροβολημένα πλοία κλπ.

Επιμελητικές Κατευθύνσεις:
VideoArt Installations τα οποία θα προσαρμοστούν σε σημεία – κλειδιά της πόλης. Maximum διάρκεια: 5 λεπτά
Sitespecific installations / Performing art και χορός στο δημόσιο χώρο. Ενθαρρύνονται ιδιαίτερα προτάσεις που θα ενισχύουν τη συμμετοχή  της κοινότητας.
Maximum διάρκεια: 10 λεπτά
Augmented reality projects μέσω της χρήσης έξυπνων κινητών, αλληλεπίδραση εικόνας και ήχου, interactive (motion detection) animation.

Η επιμέλεια και η παραγωγή είναι ευθύνη του Eye’s Walk Digital. Το έργο ως σύνολο δύναται να ταξιδέψει ως πειραματική και συγκριτική  διαδικασία μελέτης της σχέσης του πολίτη με το δημόσιο χώρο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Πληροφορίες:
Υποβολή έργων/ προτάσεων: 15 Απριλίου 2017
Τελική ημερομηνία προσαρμογής και ελέγχου των έργων πάνω στα επιλεγμένα κτήρια της Ερμούπολης: 29 Ιουνίου 2017
Απαραίτητη η υποβολή αίτησης στην αντίστοιχη ηλεκτρονική διεύθυνση.