Οι ταινίες και οι φωτογραφίες της Ευαγγελίας Κρανιώτη καταγράφουν έναν κόσμο πέρα από το προβεβλημένο ή το αυτονόητο. Βραβευμένη στην Μπερλινάλε, είναι η δημιουργός της ταινίας Exotica, Erotica, Etc., αλλά και της ταινίας Obscuro Barroco, στην οποία πρωταγωνιστεί η πιο διάσημη τρανς της Βραζιλίας.

Η Ευαγγελία Κρανιώτη καταγράφει τις ζωές των ανθρώπων με τρόπο συναρπαστικό. Ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και παρατηρεί, ο φακός είναι μια ευαίσθητη κεραία στα χέρια της που διαβάζει πίσω από την εικόνα, την αγωνία, τα συναισθήματα, τις ματαιώσεις και τις προσδοκίες. Η Κρανιώτη στήνει ένα κάδρο καταστροφής και το γεμίζει με μια ανθρώπινη παρουσία σε προσμονή ή απόγνωση. Η έκθεσή της  The Living, the Dead and Those at Sea βρίσκεται στο επίκεντρο του πιο διάσημου φεστιβάλ φωτογραφίας στον κόσμο στη γαλλική Αρλ.

Η Ευαγγελία Κρανιώτη, όπως γράφει ο ιστορικός τέχνης Léandre Bernard-Brunel διερευνά τα όρια του κόσμου και ένα παρασκήνιο με μεμονωμένα θύματα που βρίσκονται στα δίχτυα του trafficking. Στο επίκεντρο της δουλειάς της βρίσκεται πάντα μια συνάντηση τόπων και σωμάτων μια χαρτογράφηση επιθυμιών, φόβου και της ευάλωτης ζωής των αποσυνάγωγων των σύγχρονων κοινωνιών.

Η Ευαγγελία Κρανιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979 και ζει και εργάζεται στο Παρίσι. Φωτογράφος, σκηνοθέτης και εικαστικός έχει σπουδάσει δίκαιο στην Αθήνα, εικαστικές τέχνες (ENSAD Paris) και  σκηνοθεσία (Le Fresnoy, La Fémis). Τα πρώτα δύο μεγάλα ντοκιμαντέρ της, το Exotica, το Erotica κ.α. (Berlinale Forum 2015) και το Obscuro Barroco (Berlinale Panorama 2018), κέρδισαν πολλά βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ (συμπεριλαμβανομένου του βραβείου Jury TEDDY και του Βραβείου Κινηματογράφου Hot Docs) και τέσσερα βραβεία Iris από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

The Living, the Dead and Those at Sea | Chapelle Saint-Martin du Méjan CHAPELLE SAINT-MARTIN DU MÉJAN | Έως τις 22 Σεπτεμβρίου