Το ελculture και το filmschool.gr προσφέρουν σε τρεις τυχερούς αναγνώστες την ευκαιρία να επιλέξουν και να παρακολουθήσουν ένα από τα εννιά masterclasses του κύκλου Σκηνοθεσίας & Κινηματογράφου, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 1ης Νοεμβρίου και 7 Δεκεμβρίου στο Booze Cooperativa.

Για έξι εβδομάδες, εννέα σύγχρονοι Έλληνες κινηματογραφιστές, παραδίδουν από ένα 3ωρο masterclass σκηνοθεσίας & κινηματογράφου. Tο σεμινάριο δίνει την ευκαιρία σε νέους κινηματογραφιστές, ηθοποιούς αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται για τον κινηματογράφο, να έρθουν σε επαφή με τους σύγχρονους σκηνοθέτες της ελληνικής παραγωγής κινηματογραφίας και μέσω ανάλυσης και ερωτοαπαντήσεων να αντλήσουν και να συγκεντρώσουν πολύτιμες πληροφορίες, απόψεις και γνώσεις πάνω στην Έβδομη Τέχνη.

Οι δημιουργοί μέσω ανάλυσης των δικών τους ταινιών καθώς και προσωπικών κινηματογραφικών επιρροών και παραδειγμάτων, θα συζητήσουν με τους μαθητές για θέματα όπως: Σκηνοθεσία ηθοποιών, Σύνθεση κάδρου, Στήσιμο πλάνου, Κίνηση κάμερας, Πρόβα με ηθοποιούς, Συνεργασία με βασικούς συντελεστές μιας ταινίας, Προ-παραγωγή μιας ταινίας, Παραγωγή μιας ταινίας, Post Production μιας ταινίας, Φεστιβάλ και διανομή, Από την λέξη στην εικόνα, Από το σενάριο στην ταινία, Σκηνοθετική ταυτότητα και Πειραματισμός.

Συμμετέχουν οι:
Κωνσταντίνος Γιάνναρης
Νίκος Γραμματικός
Γιώργος Ζώης
Γιάννης Οικονομίδης
Πέννυ Παναγιωτοπούλου
Αργύρης Παπαδημητρόπουλος
Σύλλας Τζουμέρκας
Γιώργος Τσεμπερόπουλος
Άγγελος Φραντζής

Οι ημέρες & ώρες διεξαγωγής κάθε masterclass θα οριστικοποιούνται κάθε εβδομάδα σύμφωνα με τις ανάγκες των συμμετεχόντων σκηνοθετών

Πληροφορίες για τον διαγωνισμό
Εάν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν ένα από τα εννιά masterclasses του σκηνοθέτη της επιλογής σας μπορείτε να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό στέλνοντας e-mail με i) το ονοματεπώνυμό σας, ii) τον σκηνοθέτη της επιλογής σας και iii) στοιχεία επικοινωνίας στο info@elculture.gr με τίτλο “Διαγωνισμός masterclass“. Ο διαγωνισμός λήγει την Τρίτη 21 Οκτωβρίου στις 16:00. Ο/η νικητής/τρια θα ειδοποιηθεί με προσωπικό e-mail.

Προσοχή! Ο διαγωνισμός αφορά ένα από τα εννιά masterclasses και όχι το σύνολό τους. Σε περίπτωση ενδιαφέροντος για την παρακολούθηση ολόκληρου του σεμιναριακού κύκλου, διαβάστε τις αναλυτικές πληροφορίες συμμετοχής.

Ο διαγωνισμός έληξε και οι νικητές έχουν ενημερωθεί μέσω προσωπικού e-mail. Σας ευχαριστούμε όλους για τις συμμετοχές σας!