Ο Ντέιβιντ Λιντς κυκλοφόρησε χθες, 20 Μαΐου, τη νέα μικρού μήκους ταινία του στο Youtube με τίτλο “Fire (Pożar)”. Η ταινία είναι σε σενάριο, σκηνοθεσία αλλά και σε σχέδιο Ντέιβιντ Λιντς, με τον Μάρεκ Ζεμπρόφσκι να υπογράφει τη μουσική και το Penderecki String Quartet την εκτέλεση μουσικής. Ντέιβιντ Λιντς και Μάρεκ Ζεμπρόφσκι έχουν συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν, με το μουσικό άλμπουμ “Polish Night Music” του 2007 να αποτελεί μέχρι σήμερα την κύρια συνεργασία τους.

Το “Fire (Pożar)” βρισκόταν από το 2015 στα σκαριά. Μιλώντας για την ταινία ο Λιντς είχε πει: «Το νόημα του πειράματός μας ήταν να μην πω τίποτα στον Ζεμπρόφσκι για τις προθέσεις μου, κι εκείνος θα ερμήνευε το οπτικό κομμάτι της ταινίας με τον δικό του τρόπο. Οπότε θεωρώ ότι ήταν ένα πετυχημένο πείραμα». Η ταινία είχε μία μικρή πρεμιέρα την περίοδο της δημιουργίας της, όμως ποτέ δεν είχε κυκλοφορήσει online μέχρι τώρα.

Ο Ζεμπρόφσκι είχε πει σε συνέντευξή του για την ταινία: «Μου φάνηκε ότι ήταν ήταν μια μελαγχολική ταινία με έναν συγκεκριμένο τρόπο, όπως επίσης και πολύ ποιητική».

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, ο Ντέιβιντ Λιντς κυκλοφόρησε μία ακόμη μικρού μήκους ταινία, το “WHAT DID JACK DO?” στο Netflix, γιορτάζοντας τα 74α γενέθλιά του.