starΗ Ρωσία ξεκίνησε δυναμικά τη συμμετοχή της στο Μουντιάλ του 2018 με δύο νίκες σε δύο συνεχόμενους αγώνες. Για να το γιορτάσουμε μαγειρεύουμε τα απόλυτα ρώσικα ζυμαρικά με μια πλούσια σάλτσα και μπόλικο τυρί.

Γεμίστε τα ποτήρια σας με μια κρύα βότκα και καλή απόλαυση!

Vareniki γεμιστά με ανθότυρο, σάλτσα κολοκύθας και κρέμα smetana

Υλικά για 6 άτομα:

1 συσκευασία του 1/2 κιλού γεμιστά ρώσικα ζυμαρικά (θα τα βρείτε σε παντοπωλεία με ρώσικα προϊόντα) ή γεμιστά ζυμαρικά πάσης φύσεως

1/2 κιλό κολοκύθα (καθαρό βάρος)

1 ξερό κρεμμύδι

1/2 πράσο

200 γραμμάρια κεφαλοτύρι Αμφιλοχίας

Για το σερβίρισμα:

1 συσκευασία smetana

1 ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα

Βούτυρο

Καυτερό μπούκοβο και πάπρικα καπνιστή

Εκτέλεση:

Για την σάλτσα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το πράσο και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να καραμελώνουν.

Προσθέτουμε την κολοκύθα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει.

Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα τα βάζουμε όλα μαζί ή σε δόσεις σε ένα μπλέντερ και τα πολτοποιούμε μαζί με το μισό τυρί.

Αφήνουμε τη σάλτσα στην άκρη και ετοιμάζουμε τα vareniki.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό. Είναι έτοιμα όταν έχουν φουσκώσει και έχουν ανέβει στην επιφάνεια της κατσαρόλας.

Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε κατευθείαν σε ένα τηγάνι που έχουμε κάψει λίγο βούτυρο.

Τους δίνουμε λίγο χρώμα στο βούτυρο και προσθέτουμε τη σάλτσα.

Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει και αν θέλουμε προσθέτουμε και το υπόλοιπο τυρί.

Σερβίρουμε με την smetana, καυτερό μπούκοβο και καπνιστή πάπρικα. Απολαμβάνουμε κατευθείαν με τα ψιλοκομμένα μυρώνια.