Μοιάζει με ένα κινηματογραφικό ταξίδι ανάμεσα σε σχηματισμούς και πολυχρωμίες, όπου η απόλυτη ομορφιά των μαθηματικών, της φύσης και της αρχιτεκτονικής συμμαχούν για να διεγείρουν την εσωτερική προσωπική καταβύθιση, τον εσωτερικό αναστοχασμό προκαλώντας δέος.

Η οπτικοακουστική εγκατάσταση του καλλιτέχνη Julius Horsthuis, Geometric Properties, παρουσιάζει στους επισκέπτες του Artechouse της Νέας Υόρκης μια συναρπαστική πραγματικότητα μέσω της δημιουργικής ψηφιακής έκφρασης των ατελείωτων επαναλήψεων και των πολλαπλών διαστάσεων των fractals, μαθηματικών εξισώσεων που αντιπροσωπεύονται ως απεριόριστα επαναλαμβανόμενα μοτίβα.

Μέσα σε αυτόν τον επαναπροσδιορισμένο κόσμο, είμαστε ελεύθεροι να απεικονίσουμε τους εαυτούς μας εντός του ευρύτερου συνόλου. Οι επισκέπτες καλούνται σε μια εσωτερική διερεύνηση του θαύματος της ζωής μέσα από την ψηφιακή περιήγηση στα άπειρα γεωμετρικά μοτίβα των fractal κόσμων, μια εξερεύνηση από το πρόσφατο παρελθόν μας σε ένα ιδανικό μέλλον – αυτό που επιστρέφει στη φύση και τα μαθηματικά ως πηγή έμπνευσης.

Το Artechouse είναι ο πρώτος καινοτόμος προορισμός ψηφιακής τέχνης στην Αμερική με σημεία παρουσίας στην Ουάσιγκτον, τη Νέα Υόρκη και το Miami Beach, ένα εκκολαπτήριο νέων ιδεών ψηφιακών εγκαταστάσεων τέχνης αλλά και εμπειριών και αυτή είναι η πρώτη οπτικοακουστική εγκατάσταση με την οποία και αποφάσισε να ανοίξει την εκθεσιακή σεζόν τού 2021 στη Νέα Υόρκη. Πιστό στην υπόσχεση συνεργασίας με μερικούς από τους κορυφαίους καλλιτέχνες που τα έργα τους αποτελούν μια συναρπαστική διασταύρωση τέχνης, επιστήμης και τεχνολογίας.

«Το Artechouse δεν έχει τοίχους, είμαστε ένας αστερισμός χώρων, ανθρώπων, πλατφορμών, ιδεών, προϊόντων», έχει δηλώσει ο Tati, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος. «Προσπαθούμε να παρέχουμε τις πιο προηγμένες εκθεσιακές πλατφόρμες, έτσι ώστε οι νέοι καλλιτέχνες να μπορούν να δημιουργούν και να δείχνουν το έργο τους χωρίς περιορισμούς, ώστε το κοινό να βιώνει συναρπαστικές εμπειρίες αυτού του είδους τέχνης» συνεχίζει.

Ο Julius Horsthuis, είναι βραβευμένος καλλιτέχνης οπτικοακουστικών και fractal με έδρα το Άμστερνταμ:

«Σε μια εποχή όπου η ασθένεια και ο διαχωρισμός χαρακτηρίζουν την καθημερινή μας πραγματικότητα, θέλω να δείξω μια διαφορετική ύπαρξη. Μια αιώνια πραγματικότητα θεραπείας και αρμονίας. Όχι με κάποιο νέο τρόπο, ή με ένα άλλο ουτοπικό όραμα αποσπασμένο από την ανθρωπότητα, αλλά με το δέος που προκαλούν οι ατελείωτες επαναλήψεις και οι πολλαπλές διαστάσεις.

Αυτή μπορεί να είναι η ιδανική στιγμή για να νιώσουμε δέος – να κατευνάσουμε το προσωπικό μας συμφέρον και να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε μέρος ενός μεγαλύτερου συνόλου», δήλωσε για την έκθεση ο Julius Horsthuis.

Η έκθεση “Geometric Properties” έχει διάρκεια μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου.