Ο Γιώργος Μαυροψαρίδης είναι ένα από 842 νέα μέλη της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, γεγονός που σημαίνει πως έχει πλέον δικαίωμα ψήφου στα Όσκαρ.

Ο Έλληνας μοντέρ, γνωστός για τις ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου («Αστακός», «Ευνοούμενη») ήταν υποψήφιος φέτος για την «Ευνοούμενη». Για την συγκεκριμένη ταινία o Γιώργος Μαυροψαρίδης έχει βραβευθεί από την Αμερικανική Ένωση Μοντέρ.

Από τα 842 νέα μέλη της Ακαδημίας των Όσκαρ, το ποσοστό των γυναικών είναι 50%, ενώ το ποσοστό των έγχρωμων ατόμων (People Of Color – POC) ανέρχεται στο 29%. Ανάμεσα στα 842 νέα μέλη βρίσκονται και 21 νικητές των Όσκαρ, όπως η Lady Gaga (Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού για το “Shallow”), o Phil Lord και ο Christopher Miller (Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων για το “Spider-Man: Into the Spider-Verse”), αλλά και ο Kevin Willmott ( Όσκαρ Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου για την «Παρείσφρηση»).

Ανάμεσα στις ταινίες που έχει μοντάρει ο Γιώργος Μαυροψαρίδης, συγκαταλέγονται οι ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου «Κινέττα», «Κυνόδοτας», «Άλπεις», «Ο Αστακός» και ο «Θάνατος του Ιερού Ελαφιού».