Κληρονόμος του ιστορικού φεστιβάλ μουσικής και διοργανώτρια πλέον του Glastonbury, η Emily Eavis, λέει σε μια συνέντευξή της στον Guardian ότι υπάρχουν ακόμα άνδρες στη μουσική βιομηχανία που αρνούνται να κάνουν μαζί της συμφωνίες και προτιμούν να μιλήσουν στον πατέρα της που σήμερα είναι 83 ετών. «Στον κόσμο της μουσικής κυριαρχούν ακόμα οι άνδρες», είπε μιλώντας για το φεστιβάλ στο Radio 4. Η σαραντάχρονη κόρη του Eavis έχει περάσει όλη της τη ζωή μέσα στο φεστιβάλ και ήταν συχνά η μόνη γυναίκα στις συναντήσεις των μεγαλύτερων μουσικών με τον πατέρα της.

Το 2015 η σύνθεση του φεστιβάλ ήταν 86% άνδρες και 14% γυναίκες. Σήμερα η Έμιλι Έιβις έχει βάλει στόχο το ποσοστό να γίνει 50/50 και να πάρουν οι γυναίκες τη θέση που τους αξίζει σε μια δίκαιη ισορροπία μεταξύ των φύλων. «Κάποιες χρονιές είναι 60/40. Είναι πρόκληση για εμάς (το να εξασφαλίσουμε την ισότητα) και είμαι συνειδητοποιημένη κάθε μέρα για την ισορροπία που πρέπει να υπάρχει»


Σε ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου έχουν υπάρξει επανειλημμένα καταγγελίες για σεξιστικές συμπεριφορές σε ένα γεγονός που η νεαρή τότε Έμιλι θεωρούσε αρκετά τρομακτικό.

Φέτος, τα εισιτήρια για το Glastonbury 2019 πουλήθηκαν μέσα σε μισή ώρα. Η πώληση άνοιξε στις 9 το πρωί και στις 9.36 είχαν εξαντληθεί.  Το φεστιβάλ ξεκινά και θα διαρκέσει από τις 26 έως τις 30 Ιουνίου 2019, με το line-up να αποτελείται από τις Kylie Minogue, Miley Cyrus και Janet Jackson μαζί με τους the Killers, the Cure και τον Stormzy.

Οι διοργανωτές δήλωσαν ότι το line-up ήδη έχει κλείσει για το 2020, που θα είναι η 50ή επέτειος του Glastonbury, ενώ δήλωσαν ότι ενθαρρύνουν όλους τους επισκέπτες να χρησιμοποιούν ένα επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι για νερό και να το ξαναγεμίζουν από τις βρύσες γύρω από τον χώρο. Το νερό και τα αναψυκτικά σε ανακυκλώσιμες συσκευασίες θα είναι διαθέσιμα για αγορά από όλους τους εμπόρους.