Εδώ και λίγο καιρό παλιοί τηλεφωνικοί θάλαμοι στην Οσάκα έχουν ξεκινήσει και μεταμορφώνονται σε ενυδρεία γεμάτα χρυσόψαρα, διατηρώντας ταυτόχρονα και την παλιά τους ιδιότητα. Η πρωτοβουλία ανήκει σε μια ομάδα πέντε νέων καλλιτεχνών, τους Kingyobu (το όνομά τους σημαίνει “Η λέσχη του χρυσόψαρου”), οι οποίοι μετέτρεψαν τον πρώτο τηλεφωνικό θάλαμο σε ενυδρείο το 2011, για ένα διαγωνισμό.

Έκτοτε ακολούθησαν αρκετοί ακόμα το 2012, διάσπαρτοι στους δρόμους της Οσάκα. Όταν ρωτήθηκαν για αυτή τους την πρωτοβουλία τα μέλη της “Λέσχης του χρυσόψαρου” απάντησαν ότι, όπως είναι γνωστό, στην γιαπωνέζικη κουλτούρα τα χρυσόψαρα συμβολίζουν ευτυχία και ευημερία. Έτσι, με αυτή τους την κίνηση στοχεύουν στο να προσθέσουν μια αύρα μαγείας στην καθημερινότητα των Γιαπωνέζων.

Παρά το όμορφο θέαμα για τους περαστικούς, δεν γνωρίζουμε τι λένε οι φιλοζωικές οργανώσεις για τα χρυσόψαρα, τα οποία μοιάζουν κάπως “στοιβαγμένα” σε αυτό το πρωτότυπο ενυδρείο, εκτεθειμένα σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Πάντως σίγουρα αξίζει να δεί κανείς ένα-ένα τα βήματα αυτής της πρωτότυπης κατασκευής μέσα από τη σελίδα της “Λέσχης” στο facebook.