Με μια έκθεση ορόσημο, το Somerset House ετοιμάζεται να γιορτάσει αυτό το φθινόπωρο, το πιο ζωντανό, επιδραστικό, χαριτωμένο κόμικ του κόσμου που μεγάλωσε γενιές και γενιές παιδιών και μεγάλων, από τις 2 Οκτωβρίου του 1950, όταν έκανε πρεμιέρα σε 7 εφημερίδες.

Οι ιστορίες του Σνούπι έφτασαν να δημοσιεύονται σε 2.600 εφημερίδες σε όλο τον πλανήτη και θεωρείται το διασημότερο και με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία κόμικ στον κόσμο.

Η σειρά διαβαζόταν καθημερινά από 355 εκατομμύρια αναγνώστες, σε 21 διαφορετικές γλώσσες, σε 75 χώρες. Με περίπου 20.000 λωρίδες των τεσσάρων καρέ σε διάρκεια 50 ετών, τα Peanuts θεωρούνται από ορισμένους ως η μεγαλύτερη ιστορία που έχει ειπωθεί ποτέ από άνθρωπο.

Ο Σνούπι και η παρέα του άφησαν μια πολιτιστική κληρονομιά και η έκθεση ορόσημο θα παρουσιάσει όχι μόνο τα αρχικά σχέδια του δημιουργού τους Charles M. Schulz που σήμερα θεωρείται από τους πιο συναρπαστικούς καλλιτέχνες και σχεδιαστές, αλλά θα διερευνήσει και την επιρροή του κόμικ στο σύγχρονο πολιτιστικό τοπίο, αποκαλύπτοντας την κοινωνική και πολιτική του πολυπλοκότητα.

Οι ήρωες και οι ηρωίδες της σειράς όπως η Λούσι μίλησαν για τον φεμινισμό, η Πέπερμιντ Πάτι μάς έδειξε ότι οι γυναίκες αθλήτριες είναι εξίσου ικανές με τους άντρες ενώ το 2018 γιορτάζονται τα 50 χρόνια από την εμφάνιση του Φράνκλιν, του πρώτου μαύρου χαρακτήρα που μπήκε στην παρέα του Τσάρλι Μπράουν μετά τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Μέσα στις λωρίδες του κόμικ οι ανήλικοι ήρωες μελέτησαν επί δεκαετίες τα ερωτήματα του ανθρώπου αναζητώντας το νόημα της ζωής με θρυλικούς αφορισμούς που αιχμαλώτιζαν με την αφέλεια, την αθωότητα αλλά και τη σοφία τους ένα ακροατήριο μιας μεγάλης γκάμας ηλικιών, φύλων και κοινωνικής καταγωγής.

Ο Σνούπι γνώρισε μέρες δόξας και ενέπνευσε καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο με τη θυμοσοφία, την πίστη του στην αξία της φιλίας και την τρυφερότητά του στο ανθρώπινο είδος.

Η έκθεση Good Grief, Charlie Brown! Celebrating Peanuts and its Cultural Legacy,  θα διαρκέσει από τις 25 Οκτωβρίου 2018 έως τις 3 Μαρτίου 2019 στο Somerset House.