Τα παστέλ χρώματα και η αισθητική του Αμερικανού σκηνοθέτη και σεναριογράφου Γουές Άντερσον, οι οικείες εικόνες από το ξεχωριστό οπτικό και αφηγηματικό του στιλ συγκρότησαν ένα λεύκωμα με τίτλο “Accidentally Wes Anderson” και εμπνευστή τον Wally Koval, μέσα στο οποίο συμμετέχουν με εικόνες τους 180 φωτογράφοι από 50 διαφορετικές χώρες σε όλο τον κόσμο.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν σε περισσότερα από 200 μέρη στον κόσμο που μοιάζουν αισθητικά και οπτικά με τα μέρη που παρουσιάζει ο Άντερσον στις ταινίες του. Όλα ξεκίνησαν από τον λογαριασμό accidentalywesanderson (AWA), στο instagram που έχει περισσότερους από ένα εκατομμύριο ακόλουθους και δημιουργήθηκε από ένα ζευγάρι θαυμαστών της αισθητικής του Άντερσον, τον Γουόλι και την Αμάντα Κόβαλ.

Όποιος μπαίνει στον λογαριασμό μπορεί να δει αρχιτεκτονήματα σε όλα τα μέρη του κόσμου που παραπέμπουν στην αισθητική του σκηνοθέτη και σε ταινίες όπως η Οικογένεια Τενενμπάουμ ή το Ξενοδοχείο Grand Budapest. Μάλιστα το βιβλίο προλογίζει ο ίδιος ο Άντερσον που σημειώνει ότι δεν είχε ιδέα για το πρότζεκτ και δήλωσε την επιθυμία του να δει τα μέρη αυτά ένα προς ένα.

Από το Λος Άντζελες μέχρι το Μιλάνο και το Βερολίνο τα ονειρικά μέρη των ταινιών  του Άντερσον είναι μέρη που υπάρχουν και στην αληθινή ζωή και πολλές φορές τα προσπερνάμε χωρίς να δίνουμε σημασία. Συγκεντρωμένα σε έναν τόμο συγκροτούν έναν κόσμο ιδιαίτερης αισθητικής και ομορφιάς.